leon124 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Witam, wczoraj pół nocy trudziłem sie z wyczyszczeniem itd nie wiem czy go usunełem.., uzywałem jeefosfx dr web curelt sophon virus removal tool spybot i anti-malwere jetclean ccleaner. nadal odczuwam ze cos jest nie tak z komputerem .. , wiem pełno syfu mam.., ps.teraz widze ze polowa programow czy gier nie działa ps.nie uzywałem combofixa , programy uzywane w trybie awaryjnym , przywracanie systemu wylaczone za chwilke nie bd co zbierac.. Addition.txt Extras.Txt FRST.txt gmer.txt OTL.Txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opisz bardziej szczegółowo swoje odczucia co jest nie tak. W raportach nie ma oznak czynnej infekcji, ani widocznych obiektów które mogą jawnie powodować problemy. Do usuwania będą jedynie drobnostki, które zresztą nie powinny mieć wpływu na wydajność. Ale skoro tu był wirus wykonywalnych Jeefo, mogą być liczne uszkodzenia w plikach (system i programy). Już to notujesz: ps.teraz widze ze polowa programow czy gier nie działa Tu nie ma innego sposobu niż reinstalacja ze świeżych instalatorów wszystkich uszkodzonych programów. Inna sprawa ma się z plikami Windows, te należy podstawiać poprawnymi wersjami - poproszę o ogólny skan poprawności plików: Start > w polu szukania wpisz cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wklej komendę i ENTER: sfc /scannow Gdy komenda ukończy działanie, w cmd wklej kolejną: findstr /c:"[sR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt Wynikowy log dołącz tutaj. . Odnośnik do komentarza
leon124 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 dziwnie jakoś zamula , ciężko chodzi.. ale tez bez przesady , nie wiem czemu musza wlaczac funkcje dep za kazdym razem jak uruchamiam gry inaczej "Program.. .. przestał działać" sfc.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 W skanie SFC brak wykrytych naruszeń. nie wiem czemu musza wlaczac funkcje dep za kazdym razem jak uruchamiam gry inaczej "Program.. .. przestał działać" Cóż, programy lub ich wybrane pliki mogą być uszkodzone. Jak mówię, przy infekcjach w plikach wykonywalnych nie ma innego sposobu niż reinstalacja zdefektowanego programu. Wszystkie programy, które się dziwnie zachowują (inaczej niż wcześniej), bądź też zwracają jawne błędy, odinstaluj. Pobierz świeże instalatory i zainstaluj ponownie. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi