NetKnight Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam,Po długiej i paruletniej serii normalnych startów Windowsa 7 na moim Soniaku VAIO nadszedł paskudny problem ze sterownikami ATI. Mam kartę graficzną Ati Mobility Radeon HD 5650. Zaczęło się w niedzielę, po niepozornym bzyczeniu na początku bitwy World of Tanks, które co jakiś czas (miesiąc) bywało przy moim sprzęcie, nawet na pracach nieobciążających system, jak przeglądanie internetu. Wtedy miałem sterowniki ATI Catalyst w wersji 8.1, atikmpag.sys miał więc 191 KB, a ten z literką "D" - 4 MB. Po przekopiowaniu obydwu plików z repozytorium plików systemu zabanglało normalnie. Ale w międzyczasie ściągnąłem też aktualizację sterownika do ATI Catalyst 14.6 i zdecydowałem się na instalację, czego również dokonałem. Po upływie czterech dni na skądinąd troszeczkę szybciej działających sterownikach, system podmienił w repozytorium sterowniki ATI.Problem pojawił się dzisiaj, po obejrzeniu zwykłego filmu na YT. System się zawiesił w ten sam sposób, nie pokazał jednak ekranu śmierci i wyłączył komputer. Ale już żadna podmiana nie zadziałała. Nawet poprzez komendę Expand i wypakowanie plików z ATI w C:\Test, choć spróbuję się jeszcze raz temu przyjrzeć.Minidump:http://www.4shared.com/file/JRWSn_6Oba/Dump.html Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Ponieważ nie było odpowiedzi, to podam, jak na teraz poradziłem sobie z tym problemem sam: 1) Zainstalowałem CCleaner i wyczyściłem system, 2) Pobrałem Display Driver Uninstaller i usunąłem sterowniki. Uwaga dla innych użytkowników: proszę pamiętać o ich usunięciu z restartem. 3) Urządzenie zadziałało z najnowszymi sterownikami ATI w wersji 14.7 RC3. Mam nadzieję, że ten wpis się przyda. . Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 EDIT: Ponieważ sterowniki do mojej karty graficznej nie chcą współpracować, usunąłem je jeszcze raz i tyle. Czekam na Picasso i Belfegora, aż można będzie rozwiązać zupełnie problem. Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udało się. Urządzenie zadziałało z najnowszymi sterownikami ATI w wersji 14.7 RC3. Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Sterowniki pochodziły 3 tygodnie i się wykrzaczyły. Logi: Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Sprawdzałeś temperatury? Testowałeś dysk? Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Temperatur nie. Ale dysk sprawdzałem TestDiskiem. Nie ma błędów. EDYT: 69 - 71 st bez niczego. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 69 - 71 st bez niczego. Podaj obrazki z Hwinfo, (zakładka Sensors). Nie wiem, jakiego elementu dotyczą powyższe. Jesli to ,procek lub grafika to za duzo. Co i jak znajdziesz w przyklejonych działu Hardware. Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 - GPU. Dodam, że GPU od Radeona jest w laptopie. Wiatraczek na GPU pracuje na ok. 30% mocy. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Zarówno grafika jak i procesor mają za wysoką temperaturę. Wyczyść tego lapka, bo mam wrażenie, że nie widział sprężonego powietrza w życiu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi