ubot Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Witam, jak w temacie, po tym jak ktoś włamał mi się na dwa konta - fb i onetpoczta, postanowiłem przeskanować avastem komputer. Podczas skanowania przy uruchamianiu znalazł pełno plików zainfekowanych czymś o nazwie "Bprotect- d [trj]" których nie mógł usunąc. I tu moje pytanie, czy jest jakaś szansa żeby poprawić mój marny żywot laika komputerowego i uratować moją maszynę czasu? Oczywiście załączam te obowiązkowe logi. Z góry dziękuję za pomoc. Addition.txt Extras.Txt FRST.txt gmer.txt OTL.Txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 1) Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to: :OTL[2014-08-06 10:47:27 | 000,045,248 | ---- | C] (Elex do Brasil Participações Ltda) -- C:\Windows\SysNative\drivers\iSafeKrnlBoot.sys:Reg[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2][HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-21-1474419822-2050037556-1255546541-1001\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-:Commands[emptytemp] Kliknij w Wykonaj Skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. 2) Masz wszystkie foldery w Autostarcie - to nieprawidłowe, świadczy o uszkodzeniu Rejestru. Do >SystemLook-64 wklej: :regHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell FoldersHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell FoldersHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell FoldersHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders Naciśnij Look i pokaż raport. jessi Odnośnik do komentarza
ubot Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Dzięki za podjęcie tematu ;D notatnik z otl.txt SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Do Notatnika wklej: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders] "Startup"="C:\\Users\\ania\\AppData\\Roaming\\Microsoft\\Windows\\Start Menu\\Programs\\Startup" Z Menu Notatnika >> Plik >> Zapisz jako >> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >> Zapisz jako> FIX.REG >>plik uruchom (dwuklik i OK).Zrestartuj komputer. Zrób nowy log z OTL. Zrób nowy log z SystemLook - ustawienia te same, co poprzednio. jessi Odnośnik do komentarza
ubot Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 proszę Extras.Txt OTL.Txt SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 OK, Rejestr naprawiony. W Adw-Cleaner kliknij na przycisk Odinstaluj (UNINSTALL). W OTL kliknij na przycisk Sprzątanie - to go usunie razem z jego Kwarantanną. SystemLook - usuń ręcznie. jessi Odnośnik do komentarza
ubot Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dzięki wielkie ;D Programy do diagnostyki sobie zostawię w razie czego. Bardzo Ci dziękuję. W ramach rewanżu mogę zaoferować lot szybowcem w zielonej górze bo mam licencję hahahahah Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 W ramach rewanżu mogę zaoferować lot szybowcem w zielonej górze bo mam licencję hahahahah to nawet blisko mnie, ale nie skorzystam jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi