Macieeek Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Witam mam prośbę o sprawdzenie czy wszystko gra po przekierowaniach na law-cośtam... . Router powinien być całkowicie czysty. Robiłem skany combofix'em w awaryjnym i normalnym trybie dodatkowo avast pełne skanowanie w systemie i przed włączeniem systemu, adwcleaner i malwarebytes. Programy te powykrywały dożo rzecczy i do kwarantanny, lecz teraz jest duży problem ponieważ na innym forum mi doradzali i napisali mi fix'a do FRST i zrobiłem później kazali mi usunąć C:/FRST , ja bezmyślnie usunąłem to normalnie Shift + Del bez trybu awaryjnego ... no a dalej odmówiło mi dostępu do pliku a reszta wyparowała było tam 256mb śmiecia . Proszę o pomoc i radę z góry dziękuję . Addition.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 lecz teraz jest duży problem ponieważ na innym forum mi doradzali i napisali mi fix'a do FRST i zrobiłem później kazali mi usunąć C:/FRST , ja bezmyślnie usunąłem to normalnie Shift + Del bez trybu awaryjnego ... no a dalej odmówiło mi dostępu do pliku a reszta wyparowała było tam 256mb śmiecia nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi? jessi Odnośnik do komentarza
Macieeek Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Cóż chodzi o to ,że użytkownik kazał mi usunąć folder FRST na dysku C (Systemowym) . W folderze tym znajdował się folder kwarantanna z plikami unieruchomionymi przez FRST. Używając kombinacji klawiszy Shift + Del (Trwałe usuwanie) chciałem usunąć ten folder , lecz niestety chwilę po rozpoczęciu operacji wyskoczył mi komunikat, że potrzebuję uprawnień administratora do usunięcia jednego z folderów w kwarantannie i musiałem kliknąć pomiń. Następny komunikat był o tym ,że nie można usunąć reszty wybranych plików ponieważ nie można ich tam odnaleźć (określiłem to jako wyparowanie) nie wiem jak jaśniej to wyrazić ale najbardziej proszę o sprawdzenie logów po przekierowaniach . I mam jeszcze taki problem po resecie routera nie mogę podłączyć się do internetu na NetBooku za każdą próbą dostaję komunikat: "System Windows nie mógł nawiązać połączenia z siecią (nazwa)" Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 1) Odinstaluj: Browsers Protector (HKLM\...\Browsers Protector) (Version: 1.0.0.0 - Publisher Name) <==== ATTENTION (jeśli pojawi się pytanie: "czy tylko usunąć z listy" - to zgódź się) 2) Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to: :OTLFF - prefs.js..browser.search.defaultenginename,S: S", ""FF - prefs.js..browser.search.order.1,S: S", ""FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine,S: S", ""[2012/05/06 16:58:39 | 000,000,000 | ---D | M] (z) -- C:\Program Files\Mozilla Firefox\extensions\{ec33fa85-a9a7-3893-31d6-35aacbe8e69f}O2 - BHO: (AllTubeaNoAds) - {AB608946-D5ED-0C64-1ACA-8F658686E2C9} - C:\ProgramData\AllTubeaNoAds\qw1.dll File not found:Reg[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-21-2744727062-2866847131-1637843027-1011\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-:Commands[emptytemp] Kliknij w Wykonaj Skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. ============================================================= I mam jeszcze taki problem po resecie routera nie mogę podłączyć się do internetu na NetBooku za każdą próbą dostaję komunikat: "System Windows nie mógł nawiązać połączenia z siecią (nazwa)" Podaj link, gdzie była udzielana pomoc - może był jakiś błąd w usuwaniach? jessi Odnośnik do komentarza
Macieeek Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Przepraszam ale jak odinstalować tego browser protectora tak łopatologicznie poproszę bo jestem taki bardzo słabo zaawansowany w CCleaner nie ma tego i dodaj usuń też nie. Co do routera już zrobiłem wszystko Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 jak odinstalować tego browser protectora tak łopatologicznie poproszę bo jestem taki bardzo słabo zaawansowany w CCleaner nie ma tego i dodaj usuń też nie. Dziwne, że nie ma go w dodaj/usuń, bo figuruje na liście Twoich programów. W każdym bądź razie wykonaj to ze Skryptem. jessi Odnośnik do komentarza
Macieeek Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ja skryptów pisać nie potrafię, przepraszam że tak męczę no ale ... mogę prosić o napisanie tego skryptu? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ja skryptów pisać nie potrafię, przepraszam że tak męczę no ale ... mogę prosić o napisanie tego skryptu? Skrypt podałam w poście nr 4 (punkt nr 2) jessi Odnośnik do komentarza
Macieeek Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dziękuję Ci bardzo za pomoc i poświęcony czas . Mam jeszcze jeden problem gdy wyłączę przeglądarkę advancedSystemCare pokazuje mi komunikat o tym ,że coś chce zmienić moją stronę domową lecz blokuję tą akcję daję screena z tego komunikatu , logi z naprawy i świeże kontrolne logi dziękuję. OTL.Txt Logi po wykonaniu skryptu.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 gdy wyłączę przeglądarkę advancedSystemCare pokazuje mi komunikat o tym ,że coś chce zmienić moją stronę domową lecz blokuję tą akcję Ja w logu OTL jakoś tego nie widzę. jessi Odnośnik do komentarza
Macieeek Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Aha ok bo nie kupiłem najnowszej części i mam free to może mnie tak tylko straszy żeby kupić . Jeszcze raz dzięki wielkie ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi