bonawe Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Witajcie,Mój pierwszy post, wiec wybaczcie brak ogłady i wyczucia zwyczajów - każde forum ma coś specyficznego.Do rzeczy : LAptop jak w temacie, nie mogę połączyć do Internetu. Zarówno przez kabel jak i Wi-Fi. Nie chce "zaciągnąć" adresu z DHCP, mimo ze ma ustawione automatyczne. Caly czas dostaje IP z "Windowsa" to jest chyba mechanizm APIPA - adres z puli 169.254.xxx.xxx. Spróbowałem aktualizować sterowniki, ale nie pomogło. Próbowałem w sieci domowej, bezskutecznie. Próbowałem w pracy - tez nie pomogło. spróbowałem wpisać stały IP z puli które mój router przydzielić powinien - wówczas wyświetla SSID mojej sieci, łączy się z nią, ale wyjść na świat nie chce. Ping domyślnej bramy nie działa ( błąd ogólny/PING:transmisja nie powiodła się /General Failure). ping czegokolwiek daje Błąd ogólny. Wyłączyłem Zaporę, antywirusa nie ma. Uruchomiłem komp z bootowalnego-CD Linux (Knopix - 7.2 albo cos tego pokroju) - wszystko śmiga i na kablu i na Wi-Fi. Wygląda na to że Windows uparł się żeby żaden pakiet nie wyszedł z tego kompa. Czy to kwestia uslugi/wpisu w rejestrze? Skończyły mi sie pomysły , i to jest głos rozpaczy. PLs help.dzieki/Pozdrawiam ipconfig /all : Konfiguracja IP systemu WindowsNazwa hosta . . . . . . . . . . . : Basia-VAIOSufiks podstawowej domeny DNS . . : Typ w©za . . . . . . . . . . . . : HybrydowyRouting IP wĄczony . . . . . . . : NieSerwer WINS Proxy wĄczony. . . . : NieKarta Ethernet PoĄczenie lokalne:Stan nonika . . . . . . . . . . .: Nonik odĄczonySufiks DNS konkretnego poĄczenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.20)Adres fizyczny. . . . . . . . . . : F0-BF-97-CD-AC-51DHCP wĄczone . . . . . . . . . . : TakAutokonfiguracja wĄczona . . . . : TakKarta bezprzewodowej sieci LAN PoĄczenie sieci bezprzewodowej 2:Stan nonika . . . . . . . . . . .: Nonik odĄczonySufiks DNS konkretnego poĄczenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter #8Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 2E-AF-78-D9-A9-7FDHCP wĄczone . . . . . . . . . . : TakAutokonfiguracja wĄczona . . . . : TakKarta bezprzewodowej sieci LAN PoĄczenie sieci bezprzewodowej:Sufiks DNS konkretnego poĄczenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network AdapterAdres fizyczny. . . . . . . . . . : CC-AF-78-D9-A9-7FDHCP wĄczone . . . . . . . . . . : TakAutokonfiguracja wĄczona . . . . : TakAdres IPv6 poĄczenia lokalnego . : fe80::d081:eccf:7397:b747%18(Preferowane) Adres IPv4 autokonfiguracji . . . . : 169.254.183.71(Preferowane) Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.0.0Brama domylna. . . . . . . . . . : Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 332181368Identyfikator DUID klienta DHCPv6 : 00-01-00-01-1B-6A-E2-33-CC-AF-78-D9-A9-7FSerwery DNS . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1fec0:0:0:ffff::2%1fec0:0:0:ffff::3%1NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : WĄczonyKarta tunelowa isatap.{1C633B51-C0DE-406E-B0BA-0B3FDA87437A}:Stan nonika . . . . . . . . . . .: Nonik odĄczonySufiks DNS konkretnego poĄczenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAPAdres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0DHCP wĄczone . . . . . . . . . . : NieAutokonfiguracja wĄczona . . . . : TakKarta tunelowa isatap.{9301EA51-65CD-4EC4-B876-18DE7B917B91}:Stan nonika . . . . . . . . . . .: Nonik odĄczonySufiks DNS konkretnego poĄczenia : Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP #2Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0DHCP wĄczone . . . . . . . . . . : NieAutokonfiguracja wĄczona . . . . : Tak Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi