Sarkos Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam. Wymieniałem kilka elementow systemu+reinstalacja komputera według zaleceń, kolejności instalacji i aktualizacji programowych. Comodo znajduje to w 14 plikach gry "Silent Hunter III", którą zainstalowałem z oryginalnej płyty. Po dezinstalacji gry efekt skanowania jest taki sam, czyli to samo x14. Wcześniej znalazł go w jakimś pliku Open Office, który poleciłem usunąć. log GMER (nie wiem czy dobry - wykonany po kliknieciu podaje picasso pod "Proszę kliknąć bezpośrednio w poniższy button numer jeden w poście:" na forum SE) GMER 1.0.15.15530 - http://www.gmer.net Rootkit quick scan 2010-12-19 19:46:59 Windows 5.1.2600 Dodatek Service Pack 3 Harddisk0\DR0 -> \Device\Ide\IdeDeviceP0T0L0-3 ST3250410AS rev.3.AAE Running: m1bcfzec.exe; Driver: C:\DOCUME~1\WACICI~1\USTAWI~1\Temp\kgniqfow.sys ---- System - GMER 1.0.15 ---- SSDT \SystemRoot\System32\DRIVERS\cmdguard.sys (COMODO Internet Security Sandbox Driver/COMODO) ZwEnumerateKey [0xACF04768] SSDT \SystemRoot\System32\DRIVERS\cmdguard.sys (COMODO Internet Security Sandbox Driver/COMODO) ZwEnumerateValueKey [0xACF049BE] ---- Devices - GMER 1.0.15 ---- AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\Ip cmdhlp.sys (COMODO Internet Security Helper Driver/COMODO) AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\Tcp cmdhlp.sys (COMODO Internet Security Helper Driver/COMODO) AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\Udp cmdhlp.sys (COMODO Internet Security Helper Driver/COMODO) AttachedDevice \Driver\Tcpip \Device\RawIp cmdhlp.sys (COMODO Internet Security Helper Driver/COMODO) ---- EOF - GMER 1.0.15 ---- OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 W raportach nie widzę żadnych śladów infekcji. USBFix też nie ma tu nic do roboty i mało inteligentnie mówi "autorun.inf found" = to w ogóle jest poza zakresem zainteresowań, dysk G ma system plików CDFS (czyli to CD-ROM). Comodo znajduje to w 14 plikach gry "Silent Hunter III", którą zainstalowałem z oryginalnej płyty. Po dezinstalacji gry efekt skanowania jest taki sam, czyli to samo x14. Wcześniej znalazł go w jakimś pliku Open Office, który poleciłem usunąć. Pokaż dokładnie te wyniki skanowania. Odnośnik do komentarza
Sarkos Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Wygląda to tak (skanowane dziś przed chwilą). Ponadto wczoraj wieczorem miałem przez chwilę tak, że mysz doznała inwersji - ruch fizyczny w prawo skutkował ruchem kursora w lewo itp. Gra jest odinstalowana. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 To oczywiście fałszywy alarm skanera. Jeśli gra jest odinstalowana to folder po niej też możesz usunąć. Odnośnik do komentarza
Sarkos Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 To oczywiście fałszywy alarm skanera. Jeśli gra jest odinstalowana to folder po niej też możesz usunąć. Picasso, Landuss - dziekuję, nie po raz pierwszy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi