dariahexe Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam wszystkich uczestników forum i jednoczesnie proszę o pomoc.Otóż trzy dni temu,w ramach testów dwukrotnie odinstalowałam oraz zainstalowalam różne wersje przeglądarki Google Chrome (także 32-bit i 64-bit).Po ostatniej jej deinstalacji i staraniach ponownego jej zainstalowania - jest to niemożliwe.Dwa razy instalacja i deninstalacja się powiodły.Natomiast trzeci raz,przy staraniach zainstalowania Google Chrome - zainstalowanie Chrome stało się niemożliwe, a system zwraca taką informację: - SystemComponentModel.Win32Exception: Nie można odnależć okreś,lonego pliku w SystemDiagnostics.Process.StartWithShellExcecuteEx(ProcessStartInfoStartInfo) w SystemDiagnostics.Process.Start() w SystemDiagnostics.Proces.Start(ProcessStartinfo) w ClickOnceBootstrap.ClickOnce.Entry.Main() -(Windows 7 SP1 64-bit, preinstalowany, Acer Aspire 5742ZG.Deinstalacja przeprowadzona z "Revo Uninstaler", rejstr oczyszczony po deinstalacji z "jv16 Power Tols" oraz "RegOrganizer". Usunięte pozostawione klucze i wpisy rejestru dotyczące Google Chrome.Dysk oczyszczony z folderów i z pozostałości po Google Chrome.Antywirus odinstlowany.Folder C \ Windows \ Installer - przejrzałam dokładnie - Instalatora Google Chrome,Google Inc. brak, gdyż jak pisałam wyżej - system, dysk, foldery oraz rejestr zostały oczyszczone z pozostałości.Przeprowadziłam weryfikację plików i systemu Konsolą Poleceń (cmd.exe) - wszystko OK.Architektura NET Framework działa idealnie,żadnych problemów - sprawdzone narzędziem "Microsoft.NET Framework Setup Verification Utility" oraz "Microsoft.NET Framework Repair Tool")Cały system działa poprawnie oraz wszystkie jego aplikacje.A Chrome nie można zainstalować w żaden sposób.Nawet z instalacji alternatywnej - nie działa.Fizycznie programu nie ma w systemie,na dysku,ani w rejestrze.Rejestr przeszukałam specjalnie ręcznie pod kątem znalezienia kluczy i wpisów po Chrome (Google).Nie pozostało nic.Mimo to system wciąż zwraca ten komunikat przy próbie instalacji Google Chrome:- SystemComponentModel.Win32Exception: Nie można odnależć okreś,lonego pliku w SystemDiagnostics.Process.StartWithShellExcecuteEx(ProcessStartInfoStartInfo) w SystemDiagnostics.Process.Start() w SystemDiagnostics.Proces.Start(ProcessStartinfo) w ClickOnceBootstrap.ClickOnce.Entry.Main() - Jak to naprawić?Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.Będę ogromnie wdzęczna.Pozdrawiam serdecznie i z góry dziekuję Odnośnik do komentarza
dariahexe Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Zamykam mój temat.Problem rozwiązałam sama. Dziękuję wszystkim osobom,które przejrzały post,mimo nie udzielenia odpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi