Dundersztyc Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Cześć. Jakoś kilka godzin temu mój ukochany komputer odmówił posłuszeństwa i przestał się odpalać , ze względu na to, że dochodzi do ładowania i nastaje czarny ekran ( Bez jakiegokolwiek kursora ). Tak też postanowiłem poszperać po internecie i znalazłem kilka programów, które mogą mi pomóc. Jednym z Nich był właśnie OTLPE, który każdy poleca. Ściągnąłem, wypaliłem, zmieniłem ustawienia w biosie ( CD na pierwszym miejscu ) i nic. Nagrana płyta po prostu nie chce się odpalić. Próbowałem z innymi - Od Windowsa i jakaś tam ratunkowa z gazety, działają. Czy ktoś potrafi mi powiedzieć, gdzie ewentualnie robię jakiś błąd ? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Kiedys przygotowałem OTLPE na W7 64bit. Nie startował. Na XP ruszał. Nagrałem na innej płycie i zadziałał. Zmień nośnik. Odnośnik do komentarza
Dundersztyc Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Próbowałem już kilka razy zainstalować z innej płyty, nic. Tak też myślałem, że chociaż pendrive mi pomoże - Nic. OLTPE na w7 64 bit ? - To znaczy ? Jest jakiś specjalny na siódemkę ? ( Wybacz, jeśli czegoś nie zrozumiałem, ale już do tego nie mam siły ). Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 OLTPE na w7 64 bit ? - To znaczy ? Jest jakiś specjalny na siódemkę ? Nie. Nie ma. Ten pomysł nie jest rozwijany. Jesli chcesz sie dostać na dysk podepnij go do innego kompa i sprawdź czy jest widziany w biosie? Dodatkowo mozesz nagrać live cd linuxa i wystarować z nim na system. Czy na tym ferelnym kompie możesz wejść do biosu? Odnośnik do komentarza
Dundersztyc Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Dobra, postanowiłem zrobić format i zainstalować windowsa, no i tutaj odkryłem mój problem. Windows nie odnajduje dysku, dodatkowo - Gdy chcę dodać jakiś zrobić cokolwiek, to wyskakuje mi błąd 0x0[..]08e. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Dysk może być uszkodzony. Musisz sprawdzic na innym kompie czy jest widziany w biosie. Odnośnik do komentarza
Dundersztyc Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Odkryłem problem. W BIOSIE zamiast sterowników IDE miałem AHCI. Dzięki - Można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 To zabawne. Brak sterowników od kontrolera sata czy tez emulacje pracy IDE nie da błędu 0x8e ;-) Ale to inna historia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi