jaszczompik Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Mam latopa Acer Travelmate 4060 z Windowsem XP Home Edition SP 3, 2 GB RAM, procesor Intel Pentium 1,60 GHz. Ostatnio coś się stało z laptopem, nawet nie mam podejrzeń co może być przyczyną. Co włączę laptopa, to mi się za 10-15 minut pojawia bluescreen i właściwie tak prawie cały czas. Nawet nie jestem w stanie zrobić skanu OTL'em czy czymś innym. W linku zamieszczam ostatnie pliki dmp: http://speedy.sh/EUQC4/dmp.rar Bardzo proszę o pomoc!! Zdążyłem zrobić skan OTL'em. Załączam wyniki. Postaram się zrobić skan FRST'em, jak zdążę. Proszę o informacje jeśli mam zrobić jakiś konkretny, ważny skan, który pozwoli przybliżyć się do rozwiązania problemu. Dodatkowo logi z FRST oraz benchmark z hd tune Extras.Txt OTL.Txt FRST.txt Shortcut.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Dodaj Error Scan oraz SMART z Crystal Disk Info. Jest problem z dyskiem (również). Odnośnik do komentarza
jaszczompik Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Załączam smart dysku, o ile to jest to. Error Scan z HD Tune? Bo robiłem to wczoraj i całość była na zielono, 0% błędów. Nie wykryło żadnych problemów. Chyba, że Crystal Dyskiem można wykonać Error Scan, tylko, że nie wiem jak. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Sprawdź montaż dysku. Są błędy transmisji na złączu. W temacie ewentualnych infekcji nie wypowiadam się. Odnośnik do komentarza
jaszczompik Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Dysk odpiąłem i wpiąłem jeszcze raz po prowizorycznym przeczyszczeniu styków. Czy powinienem teraz zamieścić jakieś logi? Jeśli tak, to z czego? Odnośnik do komentarza
Levy142 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Podaj może jeszcze logi z HD Tune i sprawdź temperatury podzespołów jakiś lepszym programem. http://szablony.freeware.info.pl/programy.html Odnośnik do komentarza
jaszczompik Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zamieszczam logi z HD Tune, Crystala i HWINFO (sensors only) W Crystal mam informację "uwaga" i gdy na nią naciskam to pojawia mi się takie małe okienko, które też zamieściłem, nie wiem czy to ma znaczenie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi