night Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Witam ! Znów jakieś ustrojstwo się przyplątało. Google całkowicie zablokowane, na inne strony przy wchodzeniu muszę blokować wyskakujący tytułowy komunikat. Pop-up wyskakuje w każdej przeglądarce.Utrudnia przeglądanie internetu i podpina się pod IE aby go zaktualizować. Skanowałem Malwarem, CC cleanerem i Glary Utilities ale zdaje się, że nie dały rady. Wczoraj się pojawiło i miesza już mi w pecku, nic praktycznie nie mogę otworzyć, nawet meila z gmeila nei mogłem wysłać. Czuję, że to coś grubego, niestety.... http://www.benchmark.pl/aktualnosci/eset-wirus-win32-sality-router-komputer-zombie.html - Podejrzewam, że to router jest zainfekowany ? Nie mogę dodać raportów poprzez załączniki czy wklej.org nie ładują się w pierwszym wypadku, być możę jest to spowodowane wyłączeniem java script ale w przypadku wklej.org przekierowuje mnie na jakąś dziwną stronkę.. Proszę o pomoc. FRST.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Zresetuj ustawienia routera i ustaw wszystko od nowa Odnośnik do komentarza
night Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Router z TP model TPLINK - W8901G. Możesz powiedzieć łopatologicznie jak zresetować router, bo w tym temacie jestem zielony, a z googli nie mogę skorzystać. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Nie korzystam z routera wiec nie wiem ale to powinno pomóc http://www.tp-link.com.pl/article/?faqid=207 Odnośnik do komentarza
night Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Trochę się z tym męczyłem z powodu braku neta ale się udało, zmieniłem zabezpieczenia ze słabego WEP na WPA2-PSK , niech próbują teraz Przestroga dla wszystkich posiadających starsze modele routerów TP, zmieńcie zabezpieczenia, bo z tego co widziałem nie tylko mi się wpakowali. Dzięki za radę. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi