robbo Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Witam otoz znalazlem w necie windows XP mini, z ktorego jestem bardzo zadowolony, bo smiga na slabszym kompie to jak blyskawica, ale jak wiadomo ktos kto to tworzyl, powyrzucal duzo uslug itp. itd. , a potrzebne jest mi jest teraz w nim ustawienie otoczenia sieciowego, ten komputer nie jest widziany... C:\Documents and Settings\Administrator>net start lanmanserver Żądana usługa została już uruchomiona. Dostępne są dalsze informacje Pomocy; aby je uzyskać, wpisz NET HELPMSG 2182. C:\Documents and Settings\Administrator>net start browser Żądana usługa została już uruchomiona. Dostępne są dalsze informacje Pomocy; aby je uzyskać, wpisz NET HELPMSG 2182. C:\Documents and Settings\Administrator>NET HELPMSG 2182 Żądana usługa została już uruchomiona. WYJAŚNIENIE Próbowano uruchomić usługę, która jest już uruchomiona. AKCJA Aby wyświetlić listę aktywnych usług, wpisz: NET START C:\Documents and Settings\Administrator>net start Uruchomiono następujące usługi systemu Windows: Bufor wydruku Dziennik zdarzeń ESET Service Instrumentacja zarządzania Windows Klient DHCP Klient DNS Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej Magazyn chroniony Menedżer dysków logicznych Menedżer kont zabezpieczeń Plug and Play Pomoc TCP/IP NetBIOS Połączenia sieciowe Program uruchamiający proces serwera DCOM Przeglądarka komputera Serwer Stacja robocza System zdarzeń COM+ Usługi IPSEC Usługi kryptograficzne Windows Audio Zapora systemu Windows/Udostępnianie połączenia internetowego Zawiadomienie o zdarzeniu systemowym Zdalne wywoływanie procedur (RPC) Polecenie zostało wykonane pomyślnie. lanmanworkstation C:\Documents and Settings\Administrator>lanmanworkstation Nazwa 'lanmanworkstation' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub ze wnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy. Dodano po 4 [minuty]: dodalem net start lanmanworkstation i usluga uruchomiona SERVICE_NAME: LanManServer TYPE : 20 WIN32_SHARE_PROCESS STATE : 4 RUNNING (STOPPABLE,PAUSABLE,ACCEPTS_SHUTDOWN) WIN32_EXIT_CODE : 0 (0x0) SERVICE_EXIT_CODE : 0 (0x0) CHECKPOINT : 0x0 WAIT_HINT : 0x0 Odnośnik do komentarza
yethwa Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Prostrzym rozwiązaniem jest nie korzystanie z otoczenia sieciowego, tylko zwyczajne udostępnienie folderu na jednym komputerze i korzystanie z niego na innym poprzez Start | Uruchom | \\192.168.0.1\nazwa_zasobu Odnośnik do komentarza
robbo Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 nic sie nie dzieje po takim zabiegu Odnośnik do komentarza
Sanch0 Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Z tymi kombinowanymi instalkami często są problemy. Sprawdź czy w połączeniu sieciowym włączony masz składnik: Udostępnianie plików i drukarek w sieciach Microsoft Networks Więcej informacji o Microsoft Networks: http://technet.microsoft.com/pl-pl/library/cc739330%28WS.10%29.aspx Odnośnik do komentarza
robbo Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 mam wlaczone udostepnianie Odnośnik do komentarza
Sanch0 Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Jeśli nic mi nie umknęło to teoretycznie wszystko potrzebne do udostępniania zasobów masz włączone. Wychodzi na to, że twórca tej instalki coś namieszał... Odnośnik do komentarza
yethwa Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 nic sie nie dzieje po takim zabiegu Nawet żadnego błędu nie pokazuje? A czy przy udostępnianiu katalogu przeprowadzałeś konfigurację włączenie udostępniania plików systemu windows? Odnośnik do komentarza
Rogal Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 spróbuj dostac się po nazwie nie po IP Np \\nawa_kompa\Zasób tak szybciej bedzie i pewnie niz po IP ja k tak zawsze robie z tym że nalezy zawsze podać włąsciwą nazwe 2 komputera A wogule sparwdz czy ciw idzi 2 komp no przez cmd i proste polecenie Ping Odnośnik do komentarza
robbo Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 ping jest z tym komputerem Odnośnik do komentarza
Rogal Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 ping jest z tym komputerem A próbowałes sie po nazwie dostac jak wczesniej pisałem ?????? PS. Jak masz połonczone kompy przez ruter, switch , bezpośrednio.....??? Odnośnik do komentarza
robbo Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 router, siec nic nie blokuje, tu jest problem z systemem Odnośnik do komentarza
Rogal Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 router, siec nic nie blokuje, tu jest problem z systemem Nie wiem moje sugestie sa takie że : Sparwdz czy masz skonfigurowana siec dobrze uzyj kretaora sieci , lub inaczej utwórz nowa siec dlatego mozesz nie widziec 2 kompa bo patrzac wyzej masz powłanczane opcje usdostepniania jak to nie zadziała bedziemy myslec dalej Odnośnik do komentarza
Ukash Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 (edytowane) Nie wiem czy akurat to o czym pisze może utrudniać sprawę,ale do rzeczy, jest coś takiego jak "udziały administracyjne",oraz ukrycie komputera w "miejscach sieciowych" chodzi mi konkretnie o to że np w TuneUP można sporo rzeczy powyłączać(przez rejestr oczywiście również),więc może coś gdzieś tu. Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi