Luzny Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Witam serdecznie użytkownikówMój lapek od pewnego czasu zaczał bardzo mulić i się ciać, o pooglądaniu filmu moge sobie pomarzyć.Przeglądarka lubi bardzo często padać, a dokładniej wtyczka shockwave przestaje odpowiadac dzieje się tak praktycznie pare razy dziennie. Przeprowadzałem czyszczenie ccleanerem zbednych plików jak i rejestru, przeskanowałem także komputer avastem i malwarebytes, z autostartu powyłączałem zbędne aplikacje i odinstalowałem pare śmieći, ale niestety sytuacja się nie poprawiła. Sam już za bardzo nie wiem co moge zrobić, a nie da się nic totalnie robić na tym komputerze. Prosiłbym o pomoc i pokierowanie co moge zrobić. Pozdrawiam Addition.txt Extras.Txt FRST.txt gmer.txt OTL.Txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Sprawdzałeś temperatury? nic się nie grzeje? KLIK. Odnośnik do komentarza
Luzny Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 temperatury wyglądaja mniej więcej tak Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 1. z panelu programów odinstaluj Updater Service, uTorrentBar Toolbar 2. Pobierz AdwCleaner i wykonaj nim skan > przedstaw raport. Odnośnik do komentarza
Luzny Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Obydwa programy odinstalowałem, wykonałem także skan adwcleanerem ale w dalszym ciagu komputer nie nadaje się do współpracy, przy używaniu skype i włączeniu kamery nawet neta wywala(lapek się łączy za pomoca wi-fi). Poniżej przedstawiam log z adwcleanera AdwCleanerS0.txt Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Odpalany był GMER na Windowsie XP - mozliwe ze kontroler przestawil sie z DMA na. Zapoznaj się ze "Skutki uboczne skanu GMER (dyski w trybie IDE, głównie system XP)" tutaj: KLIK. Daj znać czy było ustawione na PIO. Odnośnik do komentarza
Luzny Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 U mnie po rozwinięciu kontrolerów wygląda to tak jak w załączniku. Obydwa podstawowe kontrolery IDE mają ustawione "DMA jeśli dostępne" i pracują na "Ultra DMA tryb 2" więc cały czas masakra, start komputera jest strasznie wolny i od samego początku muli. edit. Drugi podstawowy pracuje na "Ultra DMA tryb 5" nie zauważyłem ale to chyba nic nie zmienia. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 1. Otwórz notatnik i wklej U4 avast! Firewall; "C:\Program Files\AVAST Software\Avast\afwServ.exe" [X] S2 MBAMScheduler; "C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamscheduler.exe" [X] S2 MBAMService; "C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamservice.exe" [X] U4 aswKbd; \??\C:\WINDOWS\system32\drivers\aswKbd.sys [X] S4 IntelIde; No ImagePath S3 MBAMProtector; \??\C:\WINDOWS\system32\drivers\mbam.sys [X] C:\WINDOWS\Tasks\ROC_JAN2013_TB_rmv.job Plik zapisz jako fixlist.txt i umieść w C:\Documents and Settings\Damia\Moje dokumenty\Pobrane. Uruchom FRST i kliknij w Fix. 2. Zamknij przeglądarki. Uruchom AdwCleaner i kliknij Usuń. 3. Zrób nowy skan z FRST i przedstaw raport. Odnośnik do komentarza
Luzny Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Zrobione. Żadnych popraw jak narazie. Zamieszczam nowy log FRST.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Zostały ci resztki po Panda Security Error: (07/20/2014 08:22:55 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7026) (User: )Description: Nie można załadować następujących sterowników startu rozruchowego lub systemowego:DasBootDasBootFPRSBDRVR DRV - [2014-03-17 14:09:20 | 000,027,936 | ---- | M] () [Kernel | Boot | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\PRSBDRVR.SYS -- (PRSBDRVR)DRV - [2014-03-17 14:09:16 | 000,059,552 | ---- | M] () [Kernel | Boot | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\DasBootF.SYS -- (DasBootF)DRV - [2014-03-17 14:09:14 | 000,021,152 | ---- | M] () [Kernel | Boot | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\DasBoot.SYS -- (DasBoot) Doczyść to korzystając ze specjalistycznych narzędzi. Masz pobrać narzedzie dla panda Cloud. https://www.fixitpc.pl/topic/8716-skuteczne-usuwanie-programow-antywirusowych/ Odnośnik do komentarza
Luzny Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Doczyściłem resztki po tym Panda Security, żadnej poprawy. Ktoś posiada jeszcze pomysły co może się dziać/ Podaje kolejny skan z . FRST.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 1. Otwórz notatnik i wklej S0 DasBoot; C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\DasBoot.SYS [21152 2014-03-17] () S0 DasBootF; C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\DasBootF.SYS [59552 2014-03-17] () S4 sptd; \SystemRoot\System32\Drivers\sptd.sys [X] C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp\*.exe C:\Documents and Settings\Damia\Ustawienia lokalne\Temp\*.exe Reboot: Plik zapisz jako fixlist.txt i umieść w w C:\Documents and Settings\Damia\Moje dokumenty\Pobrane. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Przedstaw raport z usuwania. 2. No to teraz zostało odinstalowanie Avasta na próbę. Odnośnik do komentarza
Luzny Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 1. Poszło. 2. Odinstalowany, nic się praktycznie nie zmieniło, mogę go spowrotem zainstalować ? edit. Zauważyłem ze nieustannie się zmiejsza miejsce wolne na partycji systemowej, nie instalujać nic nowego a nawet usuwajać nie które programy jest go coraz mniej. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Zauważyłem ze nieustannie się zmiejsza miejsce wolne na partycji systemowej Wyczyść foldery temp oraz usuń punkty przywracania systemu: KLIK. Odnośnik do komentarza
Luzny Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Obydwie rzeczy zrobiłem, zwolniło mi się 3gb ale cały czas nawet filmiku na yt nie idzie obejrzeć, a piszać literki wskakują po 2 sekundach hehe. Czy jest możliwe ze to coś w z spraw techniczych walneło ? Dysk się sypie czy coś ? Odnośnik do komentarza
darcom Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 W takim przypadku chyba warto by sprawdzić dysk programem MHDD oraz pamięć MemTest - może faktycznie być problem sprzętowy.. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Start > Uruchom > services.msc Znajdź na liscie Usługe Indeksowanie. Kliknij z prawokliku na nia i przestaw tryb startowy na Wyłaczona - uruchom system ponownie. Odnośnik do komentarza
Luzny Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Dysku nie sprawdziłem, nie mam możliwościa wypalenia tych 2 programów na płytach niestety. Usługe Indeksowanie wyłączyłem, nic się nie zmieniło. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Dysk mozesz sprawdzić HDTune albo CrystalDiskInfo. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Temat prawdopodobnie już nieaktualny, ale skomentuję: 1. Tu są także czynne sterowniki odpadkowe od AVG i Avira: R1 avgtp; C:\WINDOWS\system32\drivers\avgtpx86.sys [31576 2013-01-25] (AVG Technologies) R1 ssmdrv; C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\ssmdrv.sys [28520 2010-06-17] (Avira GmbH) Usługi Pandy też nie dokońca wyczyszczone, jeszcze dwie usługi oraz powiązane pliki sys nie zostały skasowane. S2 PCloudCleanerService; C:\WINDOWS\system32\PCloudCleanerService.EXE [108792 2014-03-07] (Panda Security S.L.) S3 PSKMAD; C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\PSKMAD.sys [47632 2013-04-29] (Panda Security, S.L.) 2. Początkowe zamulenie mogło mieć uzasadnienie w bardzo małej ilości wolnego miejsca: ==================== Drives ================================ Drive c: () (Fixed) (Total:29.29 GB) (Free:1.1 GB) NTFS ==>[Drive with boot components (Windows XP)] I nie wiadomo czy to było wystarczające: Obydwie rzeczy zrobiłem, zwolniło mi się 3gb 3. I mimo wszystko proszę o zrzuty ekranu tych ustawień: Obydwa podstawowe kontrolery IDE mają ustawione "DMA jeśli dostępne" i pracują na "Ultra DMA tryb 2" więc cały czas masakra, start komputera jest strasznie wolny i od samego początku muli. edit. Drugi podstawowy pracuje na "Ultra DMA tryb 5" nie zauważyłem ale to chyba nic nie zmienia. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi