Markiz Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Witam. Przeszukałem całe Forum ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż jakiś czas temu przesiadłem się z XP na Win7 i chciałbym wizualnie ustawić sobie siódemkę jak XP Wiele rzeczy udało mi się już zrobić natomiast nigdzie nie znalazłem informacji jak ustawić tło pod podpisami ikon Pulpitu. Nie wiem czy w ogóle dałoby się to zrobić? Może ktoś będzie wiedział... Zauważyłem, że wszyscy raczej się chcą tego pozbyć z systemu ale mnie pomaga bo z moja wadą wzroku nie muszę tak "ślipić" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Pokombinuj z Panel sterowania\Wygląd i personalizacja\Personalizacja\Kolor i wygląd okien i dalej -> Zaawansowane ustawienia wyglądu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Wiele rzeczy udało mi się już zrobić natomiast nigdzie nie znalazłem informacji jak ustawić tło pod podpisami ikon Pulpitu odznacz opcje Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Ta opcja dodaje cienie do czcionek natomiast tła nadal nie ma. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Możliwe że przy zastosowaniu stylu XP nie będzie takiej opcji na W7 A nie lepiej zwiekszyc czcionke i rozmiar ikon? Edytowane 18 Grudnia 2010 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Pokombinuję. Przy zwiększonej czcionce staje się niewyraźna. Może trzeba by ustawić inną. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza
vika6 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 A gdybyś zastosował bardzo ciemną i w miarę jednolitą tapetę ? To tak jakbyś miał to tło pod napisami, o które ci chodzi. Czyz nie ? Mogę ci wysłać kilka takich tapet - jeśli dasz znać, że je potrzebujesz. Nawet jedna jest Świąteczna, a więc na czasie ! Odnośnik do komentarza
Markiz Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 A gdybyś zastosował bardzo ciemną i w miarę jednolitą tapetę ? To tak jakbyś miał to tło pod napisami, o które ci chodzi. Czyz nie ? Mogę ci wysłać kilka takich tapet - jeśli dasz znać, że je potrzebujesz. Nawet jedna jest Świąteczna, a więc na czasie ! Na pewno jest to jakieś rozwiązanie Z tym, że chyba jednak zrezygnuję z Win 7 na rzecz starego, poczciwego XP. Przyczyna jest w sumie bardzo prozaiczna - po całodziennym dzisiaj meczeniu się z siecią w żaden sposób nie udało mi się uzyskać możliwości wejścia na Windows 7 z komputerów grupy domowej na których jest XP. Z siódemki na XP bez problemu - w druga stronę za cholerę się nie udaje. Komputery widzą Win7 ale przy próbie wejścia zawsze jest komunikat odmowy. Ustawiałem na siódemce wszystkie możliwości jakie znalazłem w Internecie na różnych forach i d*** blada Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi