Piotr Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Witam, często zdarza mi się problem że podczas oglądania filmów obraz zawiesza się i następuje reset lub niebieski ekran wskazujący na problem z plikiem ati2dvag, wczoraj zainstalowałem najnowsze sterowniki z 2010-11-25 w wersji 8.801.0.0, najnowsza wersja biosu 2103 z 06/18/2010 płyta główna M4A785TD-V-EVO, karta graficzna zintegrowana z płytą ATI Radeon HD 4200. Dziś wystąpił nadal niebieski ekran. Proszę o pomoc, jakie logi mam udostępnić? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Powiadasz, że najnowsze? Ja tam widzę stery datowane na 13.12. 2010 z numerem 10.12. Zanim je zainstalujesz spróbuj wyczyścić system z poprzednich programem "driver sweeper".Zaktualizuj też Microsoft NET framework. Na kolejnych kartach aktualizacji driverów są te z świeże drivery do SB, i paczka AVIVO. Odnośnik do komentarza
Piotr Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Tak, najnowsze pomyliłeś karty graficzne, moja jest tak jak pisałem zintegrowana z płytą główną, na stronie ATI do wyboru są Deskop Graphics oraz Integrated Motherboard Graphics, wersja z 13.12.2010 numer 10.12 dotyczy właśnie tych pierwszych. Wszystkie aktualizacje Microsoft mam mam na bieżąco bo dbam o to. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Pomyliłem karty? A to ciekawe wybieram w ten sposób jak poniżej na zrzucie i po wybraniu wychodzi co wychodzi. Nie zależnie od systemu, ten co wybrałem jest przykładowym. Odnośnik do komentarza
Piotr Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zrobiłem wg zaleceń: 1. wyczyściłem driver sweeper + instalacja nowych sterowników ATI 2. nowy NET framework 4.0 3. Z zakładek obok paczka AVIVO i SB. Dam znać czy się polepszyło. Odnośnik do komentarza
Piotr Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Niestety nadal jest źle, oglądałem właśnie film online na całym ekranie i przy powrocie zawiesił się a ekran wyłączył się. Co mam dalej robić? Odnośnik do komentarza
FWaldek Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Jaka przeglądarką i jaka wersja Adobe Flasha? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Czym oglądasz, + to co pisze FWaldek, kodeki aktualne? Albo zbyt dużo, sam używam tylko tych które doinstalował KMPlayer i nie mam żadnych problemów z żadnym odtwarzaczem, filmem, czymkolwiek. Odnośnik do komentarza
Piotr Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Oglądam na Firefoxsie 3.6.13, kodeki to: SubEdit Player + codecPack, AC3Filter 1.63b, Adobe Flash Player 10, Java 6 Upade 21, MPEG4E VFW - H.264, oglądam filmy na megavideo, przy przechodzeniu z pełnego ekranu na okno od razu jest wyłączenie monitora. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Wietrze tu problem z kodekami, masz tego tyle, że ja nawet na oczy tylu nie widziałem Subedit player to stare próchno zatrzymało się na 2008 roku, tak samo jak kodeki z nim związane. Plus AC3 też mają ponad rok, i Ty się jeszcze dziwisz że system się wykłada na filmie online. Moim zdaniem do kasacji jest to wszystko, i pytanie na jakim systemie ten komp chodzi? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Tu masz temacik do poczytania jeśli chodzi o Subedit i Kodeki w systemie https://www.fixitpc.pl/topic/2197-zawieszajacy-sie-komputer-niebieski-ekran/ Do aktualizacji Java 6 update23 Odnośnik do komentarza
FWaldek Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ja jednak chyba bym stawiał na Flasha jego starsze wersje miały problem z obsługą integr ATI (obecnie AMD), Przejdź na tą stronę i wyczytaj w sekcji Version Information jaką dokładnie masz, najnowsza to 10.1.102.64 jeśli posiadasz starszą, zaktualizuj. Odnośnik do komentarza
Piotr Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Miałem jeszcze Divx też go wyrzuciłem z pozostałymi kodekami. Operuję na Windowsie XP SP3. Zainstalowałem: 1. Java 6 update23 ( miałem 21) 2. KMPlayer 3.0.0.1439 3. Flasha mam aktualnego 10.1.102.64 jakie są najnowsze AC3? mam 1.63b i nowszych nie znalazłem. Co mam jeszcze zrobić? instalować najnowszego Dvix? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Piotr - mam tylko KMPlayer i jeszcze nie spotkałem materiału filmowego do którego musiałbym coś prócz tego co KMPlayer zainstalował dokładać, dawno już zapomniałem o jakichś ac3, divx'ach czy innych kodekach. Co chcesz dokładać na zaś? Nie będzie się chciało coś odtworzyć to cię poinformuje czego brakuje i dopiero wtedy doinstalujesz. Odnośnik do komentarza
FWaldek Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Niestety nadal jest źle, oglądałem właśnie film online na całym ekranie i przy powrocie zawiesił się a ekran wyłączył się. Co mam dalej robić? Jeśli dobrze zrozumiałem taki problem występuje tylko w przypadku oglądania filmów ONLINE. Jak to jest z zwykłymi filmami? Spróbuj zainstalować sterownik do grafiki bez dodatków w postaci CCC. Odnośnik do komentarza
Piotr Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dzięki wszystkim za pomoc, pomogły wasze rady i wszystko wróciło do normy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi