Rucek Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Witam, kilkuletni lapek znajomego, nie czyszczony nigdy, co umiałem to poczyściłem, usunałem około 10 GB śmieci, logi po czyszczeniu. Troche czasu mineło ale niestety drugi raz logów zrobić nie moge. Co tu jeszcze można zrobić? Czy widać jakieś zagrożenia? Gmera nie robiłem bo komp by się chyba spalił... (temperatura 97 stopni na procku - ale to osobna historia) Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Co tu jeszcze można zrobić? Czy widać jakieś zagrożenia? zasadniczo posprzątałeś wszystko. Została mała poprawka Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej: :OTL O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k File not found :Services gusvc :Commands [resetshosts] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. 2. Zrób nowy skan OTL i przedstaw raport. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 spoko, zrobię to jak będę miał okazję podłączyć się pod tamtego kompa. a, własnie, plik hosts - rozumiem ze ta komenda go czyści, czy alternatywnie można użyć też tego programu: http://support.microsoft.com/kb/972034/pl ? i proszę podaj mi samą komendę na wyczyszczenie tylko pliku hosts - moze mi sie przydac kiedys Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 nie ma sensu stosowac narzedzia od MS skoro komenda zawarta jest w skrypcie. Stosuje sie ją w OTL tylko w przypadku systemu XP. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 wiem, chodzi mi o to bym miał na przyszłość coś takiego Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Komenda jest w skrypcie :Commands[resetshosts] Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 dzieki, nie wiedziałem ile linijek musi być Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 można zamknąć, dzięki Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Dodam, że były do usunięcia określone puste wpisy (w Harmonogramie oraz IE) oraz błąd w komendzie i się nie wykonała: [resetshosts]. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi