silentkill Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Witam, Dziwne problemy mam z laptopem, mniej więcej od czasu kiedy zmieniłem rolę przycisku zamykającego (a raczej hibernującego) w menu start w opcjach zasilania. Oczywiście powróciłem do ustawień domyślnych ale problem nie zniknął. A problem jest taki że kiedy lapek jest wyłączony i odłączam zasilanie sam się uruchamia. Jeśli chce gdzieś go przetransportować to muszę wyciągać baterię... Dodatkowo po starcie Visty wyskakują po sobie dwa błędy. Proszę o jakieś porady. Wrzucam screeny błędu, biosu i logi z FRST. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
silentkill Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Podbijam. Jeśli nie wiecie w czym problem i w logach nic nie ma to proszę napiszcie, nie będę nie potrzebnie czekał i zrobię format którego chciałem uniknąć. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Sprawdź czy masz plik wymiany w dzienniku notorycznie wywala bład Error: (07/10/2014 00:00:53 AM) (Source: volmgr) (EventID: 49) (User: )Description: Konfigurowanie pliku strony dla zrzutu awaryjnego nie powiodło się. Upewnij się, że na partycji rozruchowej znajduje się plik strony i że jest wystarczająco duży, aby zawierać całą pamięć fizyczną. Odnośnik do komentarza
silentkill Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Dzięki za odp, plik był ustawiony na sztywno, zmieniłem na kontrolowany przez system. Niestety nie pomogło w żadnym problemie. Dodam jeszcze że ten sam błąd co przy uruchomieniu wyskakuje gdy klikam jakąś ikonkę na pulpicie ppm. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ten błąd który pokazujesz z biblioteką PsdRs.dll dotyczy softu od HP. A taki masz zainstalowany HP ProtectTools Security Manager http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Operating-Systems-and-Software/C-PsdRsDll-not-found/td-p/801043 plik był ustawiony na sztywno, zmieniłem na kontrolowany przez system. daj obrazek z tych ustawień. Ja nie twierdzę, że to rozwiąże problem głowny. Możez mi powiedzieć co to za program ActivClient? Do czego słuzy? Odnośnik do komentarza
silentkill Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ten błąd który pokazujesz z biblioteką PsdRs.dll dotyczy softu od HP. A taki masz zainstalowany HP ProtectTools Security Manager Mogę usunąć program? I tak nie korzystam z niego. Możez mi powiedzieć co to za program ActivClient? Do czego słuzy? Nie mam pojęcia, nie widzę go nigdzie nawet. Nie ma w dodaj/usuń programy, we wtyczkach ff. daj obrazek z tych ustawień. Ustawienia pliku wymiany? Proszę. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Nie mam pojęcia, nie widzę go nigdzie nawet. Nie ma w dodaj/usuń programy, we wtyczkach ff. Pobierz i urucho Unistaller i daj pełny screen z listy. Wpis jest ukryty http://www.nirsoft.net/utils/myuninst.html ActivClient 6.1 x86 (Version: 6.01.00034 - ActivIdentity) Hidden Odnośnik do komentarza
silentkill Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Proszę. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 na pierwszym obrazku od góry widać ActivClient 6.1. (86) zaznacz z prawokliku ten program i daj Odinstaluj Odnośnik do komentarza
silentkill Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Zrobione, nie ma go już na liście. Co dalej? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi