hantur Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Laptop hp 6500 bios insydeH20, potrzeba przescanować system Windows 7 64 bity antywirusem z zewnątrz, ustawienia boot to tylko enable i disable. Co robić, proszę o poradę. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Pokaż fotki z biosu. Odnośnik do komentarza
hantur Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Nie mam ani telefonu z możliwością robienia zdjęć, ani aparatu cyfrowego, jest zatem kłopot. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 czy jak wejdziesz do biosu masz na górze ekranu sekcję Boot? Odnośnik do komentarza
hantur Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Wciskam f10. wchodzę do biosu, przechodzę do system,potem boot opton, wybieram CD-ROM BOOT, opcja wyboru to tylko enable, albo disable, po prawej stronie gdy wybieram cd-rom boot jest taki opis Enable/disable cd-rom boot during boot time. Wydaje mi się, ze to nie ma z moim problemem nic wspólnego. Może płyta Kasperskiego w podanym linku przez picasso ma błąd, chociaż nie sądzę, może Windows nie nagrywa ISO, nie wiem. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 wybieram CD-ROM BOOT, opcja wyboru to tylko enable, albo disable powinieneś wybrać enable i zatwierdzic zmiany klawiszem F10 - Yes restart Czy możesz uruchomić tryb awaryjny/ Czy masz dostęp do peceta? Odnośnik do komentarza
hantur Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Mam dostęp do pc, mogę uruchomić tryb awaryjny. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 mogę uruchomić tryb awaryjny. nie wiem jaki jest powód, że chcesz wykonać skan zewnetrznym narzędziem. Pewnie podejrzewasz infekcję. Skoro działa awaryjny to pobierz FRST i umieść na pendraku. Wejdź w awaryjny i wykonaj logi zgodnie z instrukcją. https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/?do=findComment&comment=119294 Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Najprościej zainstalować PloP Boot Manager. W bezpieczniejszym wariancie dodajesz do boot.ini. I to skutecznie ominie Twoje problemy i pozwoli Ci zbootowac sie z czego chcesz. Dwa, że te biosy moga byc zabezpieczone. Uważam, że nie ma jednak poruszać co tego tematu, skoro są takie problemy, żeby znaleźć screena z biosu w internecie. http://www.plop.at/en/bootmanager/ http://www.plop.at/en/bootmanager/plpbt4win.html Przyjemnej lektury. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi