mdix Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Dzień dobry, w załączeniu logi. Prosiłbym uprzejmie o przeanalizowanie logów celem oczyszczenia komputera ze śmieci i szkodliwych ukrytych oprogramowań wyłudzających dane lub podszywających się pod inne aplikacje, które spowalniają komputer. Uruchomienie trwa 15 minut. Zależy mi przede wszystkim na: 1) zwiększeniu prędkości komputera 2) wyczyszczeniu całego syfu 3) ochronie danych 4) oczyszczeniu dysku C - prośba o podanie sprawdzonego sposobu, który pozwoli całkowicie oczyścić dysk ze śmieci, pozostawiając tylko ważne pliki Dziękuję i pozdrawiam. Bardzo zależy mi na czasie. Mdix Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Adux Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Zapoznaj się z : https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-og%C3%B3lne-raporty-systemowe/Brakuje raportów z FRST i Gmer Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Przepraszam, nie wiedziałem, że wszystkie logi są potrzebne. Kiedyś załączyłem tylko OLT i wystarczyło. W załączeniu kolejne logi. Chciałbym, żeby zajęła się tym Pani Picasso, która mi kiedyś bardzo pomogła i której działalność chciałbym wesprzeć finansowo. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Pani Picasso ma ograniczony czas i możliwości... są duże opóźnienia na forum, trzeba uzbroić się w cierpliwość... Dwie inne osoby pomagają jeśli są w stanie. Spróbuj zrobić jeszcze log z GMERa Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Dziękuję za odpowiedź. Czy z Panią Picasso można się skontaktować prywatnie? Chciałbym przedstawić propozycję finansową (nie dotacyjną), ale pełną propozycję rozwoju działalności. Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 w załączeniu raport GMER. Prosiłbym o w miarę sprawną pomoc. Mam też problemy ze Skype, który uruchamia się 20 min. Dziękuję za poświęcony czas. GMER Report.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Czy z Panią Picasso można się skontaktować prywatnie? jest mozliwośc napisania na PW, mości dobrodzieju A teraz przejdźmy do Twojego problemu. Zbyt wiele to tam nie ma do usuwania. Otwórz notatnik i wklej HKU\S-1-5-21-3302502354-795164464-2874845416-1001\...\Run: [AdobeBridge] => [X] SearchScopes: HKCU - CF9F2CE18B344362BBE5A4BA16DEC9D2 URL = http://www2.delta-search.com/?q={searchTerms}&babsrc=SP_ss&mntrId=7C4E1C659D2D6300&affID=124798&tt=080913_ctrl&tsp=4999 BHO-x32: WebSparkle - {9f56bab3-2739-40ed-a8d0-1451657a9742} - C:\Program Files (x86)\WebSparkle\WebSparkleBHO.dll No File C:\Users\Merix\AppData\Local\Temp\*.exe z menu plik zapisz jako fixlist.txt . Plik umieść w C:\Users\Merix\Downloads. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie fixlog.txt - przedstaw go. 2. Pobierz AdwCleaner i wykonaj nim skan (opcja szukaj). Przedstaw raport. 3. Pobierz CrystalDiskInfo - uruchom program i pokaż obrazek (scrren) smart dysku. Masz problemy z dyskiem http://crystalmark.info/download/index-e.html Error: (07/09/2014 11:52:45 AM) (Source: Ntfs) (EventID: 55) (User: ) Description: Struktura systemu plików na dysku jest uszkodzona i nie nadaje się do użytku. Uruchom narzędzie chkdsk na woluminie OS. http://crystalmark.info/download/index-e.html Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Fixlog.txt w załączeniu. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 A gdzie reszta informacji? Punkt 2 i 3? Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Na bieżąco wklejam logi AdwCleanerR0.txt Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Przperaszam, a który program z listy na stronie mam wybrać, bo tam tego jest trochę http://crystalmark.info/download/index-e.html Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 http://sourceforge.jp/projects/crystaldiskinfo/downloads/58588/CrystalDiskInfo5_6_2.zip/ pobierz, wypakuj i uruchom Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Pobierz CrystalDiskInfo - uruchom program i pokaż obrazek (scrren) smart dysku. Masz problemy z dyskiem co to znaczy pokaż obrazek smart dysku, mam zrobić screen shot? Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Wrzucam, to co mi się udało zrobić Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 I jeszcze JPG. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 mdix - nie spamuj tak, używaj proszę opcji EDYTUJ, zamiast dodawania kolejnego posta Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 mdix - nie spamuj tak, używaj proszę opcji EDYTUJ, zamiast dodawania kolejnego posta przepraszam, ale nie sądziłem, że to podchodzi pod spamowanie, po prostu chciałem ułatwić pomagającemu zadanie. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 nie spamuj tak, używaj proszę opcji EDYTUJ Zwolnij trochę kolego. mdix start > wszystkie programy > Akcesoria > z prawo kliku na wiersz polecenia > uruchom jako administrator w konsoli wklej komende chkdsk c: /f /r pojawi sie komunikat,który potwierdzisz literką T Uruchamiasz ponownie system i cierpliwie czekasz. Jak sprawdzanie dysku sie skończy i system sie uruchomi wejź do dziennika zdarzeń sekcja aplikacje i znajdź ostatnie zdarzenie wininit skopiuj zawartośc i podaj na forum Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 ułatwiać jak najbardziej ale jeśli ktoś monitoruje temat to dostaje za kazdym razem maila po nowej wypowiedzi. opcja EDYTUJ służy do tego, by dopisywać coś - bez dodawania nowego posta, jeśli nikt jeszcze nie odpisał. Potem jest bałagan i trzeba te wszystkie posty łączyć w jeden. Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 w konsoli wklej komende chkdsk c: /f /r pojawi sie komunikat,który potwierdzisz literką T Uruchamiasz ponownie system i cierpliwie czekasz. Jak sprawdzanie dysku sie skończy i system sie uruchomi wejź do dziennika zdarzeń sekcja aplikacje i znajdź ostatnie zdarzenie wininit skopiuj zawartośc i podaj na forum Po wklejeniu komendy pojawił mi się taki komunikat: Typ systemu plików to NFTS. Nie można zablokować bieżącego dysku. Co to znaczy? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Po wpisaniu komendy i kliknięci enter powinieneś dostać komunikat Program CHKDSK nie może działać, ponieważ wolumin jest używany przez innyproces. Czy wolumin ten ma być sprawdzany przy następnym uruchomieniukomputera? (T/N) Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Udało się, po kilku godzinach wolumin został sprawdzony. Teraz pytanie o dalszą część. Ponieważ nigdy wcześniej tego nie robiłem, nie wiem gdzie dokładnie mam szukać tego dziennika zdarzeń. W załączeniu printscreen okna, do którego udało mi się trafić "podgląd zdarzeń". Proszę o wskazówkę, co mam dalej wybrać. Czy to mają być "dzienniki aplikacji i usług"? Mam Windows 7. Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Czy mogę liczyć na dalszą pomoc? Nie mogę znaleźć tego pliku w dzienniku zdarzeń, który Pan wskazał. Dziękuję za poświęcenie czasu. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Otwórz Dzienniki systemu Windows > sekcja aplikacje i znajdź zdarzenie wininit. Odnośnik do komentarza
mdix Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 W załączeniu opis zdarzenia winnit. Winnit.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi