maniek Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 próbowałem odinstalować jave przez dodaj lub usuń programy (czy jakoś tak) no i nie chciała się wywalić no to wziąłem i ją potraktowałem total uinstallerem no i niby się usunęła i nie ma jej w dodaj lub usuń programy ale mimo to podczas instalacji nowszej javy nie moge jej zainstalowac . Jest napisane że muszę usunąć starą Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Spróbuj dedykowanego deinstalatora do Java: JavaRa. Wprawdzie widzę w opisie, że narzędzie za najnowszą uważa JRE 1.6.0.22 (aktualna to 23), ale z drugiej strony nie jest też podane jak starą posiadałeś. Odnośnik do komentarza
maniek Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 już próbowałem ale nic z tego nadal pisze że muszę starą usunąć powiem tak jave mam dysk: nie rejestr: prawdopodobnie nie (usuwałem ją) dodaj/usuń programy (i innego typu programy typu total uinstaller, CCleaner itp.) : nie komputer: pisze że mam Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 powiem tak jave mamdysk: nie rejestr: prawdopodobnie nie (usuwałem ją) dodaj/usuń programy (i innego typu programy typu total uinstaller, CCleaner itp.) : nie komputer: pisze że mam @maniek, czy rozumiesz co napisałeś? Bo ja nie. Może tak pełnym zdaniem spróbujesz opisać problem. Odnośnik do komentarza
maniek Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 chodzi mi o to że na dysku javy nie mam. pliki są usunięte. w rejestrze też nie ma bo usuwałem. oraz w dodaj/usuń programy też nie ma javy. ale jak chcę ją zainstalować nową to pisze abym wywalił starą czego nie moge zrobic bo jej nie mam sam nie rozumiem o co chodzi Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 to pisze abym wywalił starą czego nie moge zrobic bo jej nie mam sam nie rozumiem o co chodzi A używałeś JavaRA? Odnośnik do komentarza
maniek Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 tak ale za przeproszeniem gó**o dała czyściłem także CCleanerem Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Sprawdź usługi: start, wpisz : services.msc i sprawdź czy masz taka usługę Java QuickStarter skonfiguruj systemową szukajke na opcje Przeszukiwania ukrytych plików i folderów i wpisz: java co znajdzie usuwaj ewentualnie jeszcze słowo Sun Odnośnik do komentarza
maniek Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 sporo wyszukalo tez plików ze ścieżką C:/WINDOWS/$NtSerwicePackU... , C:/WINDOWS/system32... , C:WINDOWS/prefetch... oraz z mozillą coś i jakieś notatniki np jusched czy te z C:\WINDOWS\... napewno bezpiecznie się usuną ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 sporo wyszukalo tez plików ze ścieżką C Daj obrazek z tego wyszukiwania jakieś notatniki np jusched to od javy Odnośnik do komentarza
maniek Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 http://img574.imageshack.us/i/java1.png/ to pierwszy zaraz będzie drugi drugi http://img522.imageshack.us/i/java2.png/ i góra jeszcze http://img843.imageshack.us/i/java3.png/ co usunac co zostawiac Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Do usunięcia te pliki co na obrazku, poza jednym secsetup w C:\Windows\repair następnie pobierasz TFC Cleaner, odpalasz. Dajesz OK. Zamknie sie powłoka Exploratora i będzie restart. Potem możesz spróbować instalacji Javy Ale dajesz na raty te obrazki. Wszystko od Mozilli do usuniecia. Sprawdź w przglądarce wtyczki. Klikasz w Firefoxie menu Narzędzia/ dodatki/Wtyczki jak masz coś od Javy odinstaluj. Odnośnik do komentarza
maniek Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 zrobilem co pisałeś teraz chwila prawdy instaluję jave EDIT: ee tam nadal nie chce sie java zainstalowac pisze ze stara jest na kompie Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) zrobilem co pisałeś teraz chwila prawdy instaluję jave EDIT: ee tam nadal nie chce sie java zainstalowac pisze ze stara jest na kompie Ale dajesz na raty te obrazki. Wszystko od Mozilli do usuniecia. Sprawdź w przeglądarce wtyczki. Klikasz w Firefoxie menu Narzędzia/ dodatki/Wtyczki jak masz coś od Javy odinstaluj. Sprawdx jeszcże takie katalogi C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Sun C:\Documents and Settings\nazwa konta\Dane aplikacji\Sun jak znajdziesz katalogi SUN - usuwasz zobacz czy masz taki klucz w rejestrze start/polecenie Uruchom i wpisz regedit HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoft Poczytaj ten temat i sprawdź opisane tam metody KLIK Edytowane 18 Grudnia 2010 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi