bowie15 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Witam, użytkownik mocno namieszał w systemie - powyłączał wszystkie usługi poprzez msconfig i pozmieniał uprawnienia na koncie administratora. Usługi są już włączone przez tryb awaryjny z wierszem polecenia, natomiast pozostał problem z uprawnieniami konta. Brak możliwości wejścia w żadną z opcji w Kontach użytkownika wymagających potwierdzenia administratora (zmień nazwę, zmień typ, zarządzaj innym kontem i zmień ustawienia funkcji....). Nie można uruchomić żadnej nowej instalacji i programu np.Frst (komunikat: System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień aby uzyskać dostęp do elementu). Taka sama sytuacja na koncie Administrator - tu dochodzi brak dostępu do dysku C: system win 7 64 home premium Wydaje się, że najwięcej możliwości działania jest w trybie awaryjnym z wierszem polecenia - tu dał się uruchomić FRST. log.txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
bowie15 Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Może trochę inaczej - przy włączonym UAC zalogowany jako administrator (wbudowane konto Administrator i konto użytkownika z prawami administratora) tracę możliwość zarządzania kontami, uruchamiania nowych programów czyli prawa administratora. WTF - gdzie szukać przyczyny? Czy można i jak zresetować zasady? Teoretycznie da się pracować z wyłączonym UAC, albo postawić system od nowa, ale chciałbym załatwić ten temat choćby dla własnej wiedzy. Picasso życzę zdrowia. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Nie wiem czy problem dotyczy tego ale poczytaj tutka @Picasso - KLIK. Odnośnik do komentarza
bowie15 Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Nie wiem czy problem dotyczy tego ale poczytaj tutka @Picasso - KLIK. Chyba nie jest w tym problem, bo logując się na odkryte konto Administrator mam to samo a nawet gorzej ponieważ nie mam dostępu do dysku C: Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 W takim razie raczej poważna infekcja. A tu nie pomogę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi