bartiko2 Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Korzystam z Adobe Flash 5.5 który miał crasha i na dysku C:\Users\Uzytkownik\AppData\Local\Adobe\Flash CS5.5\en_US\Configuration zapisał mój projekt pod nazwą RECOVERY_nazwa. Powinienem przenieść plik na inną partycję, lecz nie dopilnowałem i kolejne wersje mojej pracy zapisywałem do tegoż folderu, numerując je oczywiście odpowiednio. Pech chciał, że jest to chyba jakiś folder systemowy i podczas zamykania Flasha, lub podczas opróżniania kosza na pulpicie, usunęło częściowo zawartość tego folderu razem z moim projektami. Pytanie, czy da się to jakoś przywrócić? Recuva i Ontrack EasyRecovery nie znajdują tych plików (było to lilkanaście plików po około 100 mb). Dzięki Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Co to za dysk, dokładniej - jaka pojemność? Najbezpieczniej jest w ogóle tego dysku nie ruszać i zrobić jego kopię na inny nośnik i wtedy brać się za odzysk. I najlepiej jak z tego dysku startować już nie będziesz. Żeby jednak z tym jakoś masakrycznie nie przesadzać, bo nie uważam, zeby to było potrzebne, a nie pomylić się na Twoją szkodę - proponuję zbootować się z pena na tym linuksie - obojętnie jaki - chociaż mogę zaproponować Ci tego: A) Iso do USB lub CD - DVD https://www.dropbox.com/s/p5z4baxu4yea8r1/lubuntu-migol.iso B )Program do tworzenia USB startowego : https://www.dropbox.com/s/mr3o8vabxpebpwb/Universal-USB-Installer-1.9.3.9.exe Od kolegi Migola21. Nie napisałeś co to za projekty. W zasadzie odzysk dzieli się w tym przypadku na dwie grupy - w oparciu o system plików i tutaj niezastąpiony jest DMDE. I drugi - w oparciu o sygnatury plików, a tu potentatem jest Photorec, zwłaszcza, że można ustawić, aby poszukiwał w oparciu o konkretny typ plików. Ta metoda niesprawdza się jeśli pliki są pogragmentowane, chociaż w tym przypadku takiej możliwości nie przewiduje. Napisz mi co to za pliki, jakie maja rozszerzenie, przygotuj linuksa (pamietaj, zeby to zrobic PROFILAKTYCZNIE z innego kompa, chociaz nie ukrywam, ze to srodki bezpieczniestwa troche nad wyraz). Jesli mozesz - zalatw mi na Linuksie zdalne polaczenie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi