Crezer Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Wiem że to pewnie dla Pana głupio zabrzmi, ale. W jakiej cenie dostane pastę? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Od 10 zł w górę. Idź do komputerowego na wywiad Odnośnik do komentarza
Crezer Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Dziękuje za pomoc, to wtedy jutro pójdę Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Pytam tylko z ciekawości. Jeszcze jedno - nikt nie zwrócił uwagi na zasilacz. A masz Modecom Feel. krótko mówiąc on też jest do wymiany Skąd ten wniosek? Osobiście zwróciłem uwagę ale nie widzę problemów więc nie pisałem. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Skąd ten wniosek? Osobiście zwróciłem uwagę ale nie widzę problemów więc nie pisałem. Skoro nie odniósł się Pan pisemnie przyjąłem, że kwestia zasilacza pozostała nie zauważona. Nie jest to z mojej strony żadna uszczypliwość. Owszem mozna opierać sie na wskazaniach Hwinfo, ale również wiadomym jest, że miernik da rzeczywisty pomiar napięć. Przypuszczam, że nie zamieniłby Pan swojego zasilacza na Modecom ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Nieporozumienie. Post napisałem myśląc, że znalazłeś coś w logu co ja przeoczyłem. Porównywałem u siebie wyniki z HWInfo z miernikiem. Wartości identyczne. Generalnie w zasilaczach producenci zazwyczaj kontrolują tylko napięcie + 5 V i to jest odniesieniem. Reszta proporcjonalnie do tej wartości. Oczywiście nie mówię tu o bardzo zaawansowanych konstrukcjach. ale również wiadomym jest, że miernik da rzeczywisty pomiar napięć Tu bym się spierał. Wszystko zależy od wielu czynników. Pomijam już klasę dokładności miernika. Ważniejszy jest pomiar chwilowy a zazwyczaj tego typu miernik tego nie wychwyci z powodu ograniczonej częstotliwości próbkowania - również. Dla celów typowej podstawowej diagnostyki wystarczy wykonać log z Sensors i jeżeli w nim wystąpią jakieś nieprawidłowości (skoki pod obciążeniem) wówczas warto to sprawdzić innymi metodami. Sam fakt nazwy modelu i producenta zasilacza nie zawsze go dyskwalifikuje. Wiele tanich kompów działa w oparciu o takie zasilacze. Dziwię się userom, którym zależy na wydajnym sprzęcie kupującym zasilacz (najważniejszy element kompa) niskiej jakości ale do tego trzeba dojrzeć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi