Anonim8 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ściągnąłem to To znaczy co? Pokaż jak ten plik wygląda na Pulpicie. U mnie jest tak. To jest archiwum, musisz go wypakować. Potem musisz pobrać program do aktualizacji Biosu np stąd, KLIK uruchamiasz program i wskazujesz folder z wypakowanymi plikami BIOSU Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Albo z oryginalnego źródła @bios czyli stąd: http://www.gigabyte..../utility/20198/ lokalizacja obojętna. Odnośnik do komentarza
Kevi Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Ok Ściągnąłem f6 i wypakowałem ale nie miałem tego programu do aktualizacji Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 ciągnąłem f6 i wypakowałem ale nie miałem tego programu do aktualizacji Kevi, weź sie do roboty i daj znać jak skończysz Odnośnik do komentarza
Kevi Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Już skończyłem Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Daj obrazek z CPU-Z, bo nie wierze Odnośnik do komentarza
Kevi Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 http://screenshooter.net/99990523/qacrfkj masz niedowiarku Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Można się jeszcze pokusić o aktualizację driverów chipsetu ze strony firmowej płyty głównej. Odnośnik do komentarza
Kevi Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Niestety znowu się to zrobiło + BSOD DUMP Stało się to gdy zminimalizowałem grę Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Tak wygląda analiza Twojego błędu. Co jest powodem? Szczerze mówiąc - nie wiem. - moze byc Avast - sterowniki... niech biegli się wypowiedzą Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.11.0001.404 X86 Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved. Loading Dump File [C:\Documents and Settings\Fischer\Moje dokumenty\122010-17300-01.dmp] Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available Symbol search path is: SRV*c:\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols Executable search path is: Windows 7 Kernel Version 7600 MP (2 procs) Free x86 compatible Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Personal Built by: 7600.16617.x86fre.win7_gdr.100618-1621 Machine Name: Kernel base = 0x83010000 PsLoadedModuleList = 0x83158810 Debug session time: Mon Dec 20 13:07:38.717 2010 (GMT+1) System Uptime: 0 days 2:40:30.090 Loading Kernel Symbols ............................................................... ................................................................ .................................. Loading User Symbols Loading unloaded module list ........... ******************************************************************************* * * * Bugcheck Analysis * * * ******************************************************************************* Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 1000008E, {c0000005, 830c7e05, 8d0fa790, 0} Unable to load image \??\C:\Windows\system32\drivers\aswMonFlt.sys, Win32 error 0n2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for aswMonFlt.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for aswMonFlt.sys *** WARNING: Unable to verify timestamp for SpyShelter.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for SpyShelter.sys *** WARNING: Unable to verify timestamp for aswSP.SYS *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for aswSP.SYS Probably caused by : aswMonFlt.sys ( aswMonFlt+28c1 ) Followup: MachineOwner A tu wcześniejszy bład który przesłał Fleri w poście #20 Symbol search path is: SRV*c:\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols Executable search path is: Windows 7 Kernel Version 7600 MP (2 procs) Free x86 compatible Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Personal Built by: 7600.16617.x86fre.win7_gdr.100618-1621 Machine Name: Kernel base = 0x83052000 PsLoadedModuleList = 0x8319a810 Debug session time: Thu Dec 16 15:45:33.156 2010 (GMT+1) System Uptime: 0 days 0:00:49.670 Loading Kernel Symbols ............................................................... ................................................................ .............. Loading User Symbols Loading unloaded module list ..... ******************************************************************************* * * * Bugcheck Analysis * * * ******************************************************************************* Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 1000008E, {c0000005, 976c4a39, 8d176c20, 0} Probably caused by : hardware ( win32k!xxxDesktopWndProc+54 ) Followup: MachineOwner --------- Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Kevi podpiąłeś się do tematu i zadaje się, że z zupełnie innym problemem, u ciebie akurat to widzę problem programowy, przynajmniej tak wynika z ostatniego dumpa, gdzie problemem jest avast. Pozostaje ci więc jedno przeczytać dokładnie to : https://www.fixitpc.pl/forum-8/announcement-4-zakladanie-tematu-pomocne-raporty-i-informacje/ i się dostosować. Odnośnik do komentarza
Kevi Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Dopiero jakieś 4 godziny temu zauważyłem że jestem na innym koncie ponieważ testuję Operę 11 i z przyzwyczajenia na Kevi'ego się zalogowałem. Wracając do tematu jakie jest rozwiązanie logi z OTL już dawałem. Odnośnik do komentarza
Fleeri Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Co do tych BSOD'ów to one się pojawiają jak kliknę na zamknij (komputer). Jedynym wyjściem jest restart gdy się pojawi ten błąd Zasoby systemowe nie wystarczają... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Jedynym wyjściem jest restart gdy się pojawi ten błąd Zasoby systemowe nie wystarczają... jedynym wyjściem Fleri albo Kevi jest zabrać sie do roboty. Do tej pory zaktualizowałes jedynie BIOS, przetestowałeś na wszystkie strony Operę i grasz od rana w gry. Hibernacje wyłaczyłeś? W Biosie wyłaczyłes zintegrowana grafike? Odinstalowałeś Avasta? Usuwałes sterowniki do karty graficznej i aktualizowałeś do nowszej wersji? i dużo by jeszcze wymieniać Odnośnik do komentarza
Fleeri Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Bios tak, hibernacja tak, jak wyłączyć tą zintegrowaną grafikę ? i czy to ma jakieś skutki uboczne Avasta nie usuwałem sterowniki do karty najnowsze Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Wyłączenie grafiki zintegrowanej: wchodzisz do biosu, wybierasz "Advanced BIOS Features" potem "Init Display First" wybierasz "PEG" i zapisujesz ustawienia klawiszem F10. Tyle. Avasta nie usuwałeś o przyczyną ostatniego bsoda właśnie on był. Odnośnik do komentarza
Fleeri Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Czyli wyłączenie tej grafiki nie ma skutków ubocznych ? ok już odinstalowałem Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 sterowniki do karty najnowsze Skoro twierdzisz że najnowsze to podaj wersje sterownika i date. Fleri alias Kevi tutaj sie liczą konkrety. Avast do usunięcia. Po usuwaniu z Dodaj Usuń czyścisz resztki AvastUnistal Utility. Żeby nie było, jak z AVG. Odnośnik do komentarza
Fleeri Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 http://screenshooter.net/99990523/lbosoqm Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Tu jest nowsza http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-32bit-260.99-whql-driver.html Odnośnik do komentarza
Fleeri Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Avast usunięty i sterowniki zaktualizowane. Dalej się błędy pojawiają ale już nie ma BSOD'a jak kliknę na zamknij. Może to przez łatke windows'a ponieważ jak zainstalowałem tą łatkę to najpierw system zalecał uruchomić narzędzie naprawiania błędów uruchomiłem i się zacięło i byłem zmuszony zresetować system. Może to być wywołane zbyt małym plikiem stronicowania ? (Miałem 3200 a zalecane przez system to 4222) Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Może to przez łatke windows'a ponieważ jak zainstalowałem tą łatkę to najpierw system zalecał uruchomić narzędzie naprawiania błędów uruchomiłem i się zacięło i byłem zmuszony zresetować system. I co ja mam z tobą Fleri zrobić? Po raz ostatni powtarzam - potrzebne są konkrety. Jaką łatke instalowałeś. Podaj nr poprawki, opis łatki. W jakich okolicznościach pojawiaja sie błedy? Kiedy grasz? Jeśli tak, w co? Jakie komunikaty sie pojawiaja? Czy instalowałeś inny antywirus zamiast Avasta? Odnośnik do komentarza
Fleeri Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Właśnie nie pamiętam jaka to była łatka zapomniałem napisać Pojawia się ten błąd kiedy przeglądam internet próbuję otworzyć jakąś stronę to pisze tam taki tekst jakby internet nie był podłączony podczas gry rzadko. Avira AntiVir Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Właśnie nie pamiętam jaka to była łatka zapomniałem napisać Mój Boże, dziecko zapomniało napisać A sprawdzić w historii aktualizacji dziecko też nie może? Odnośnik do komentarza
Fleeri Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Usunąłem te które są zbliżone do dnia w którym pojawiły się błędy. Uruchomiłem ponownie komputer pozmieniało coś w rejestrze i się BSOD zrobił, z powodował go win32k.sys Niestety dalej to samo. Błędy się pojawiają. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi