DragonFire Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witajcie... Już jakiś czas borykam się z pewnym problemem. Mam Windows XP SP3 na starym kompie, zainstalowałem tam kiedyś TuneUp Utilities 2009 i dałem, żeby zdefragmentował rejestr systemowy podczas startu systemu. No i po restarcie pojawił się błąd. System startuje, pojawia się ekran z logiem Windows i paskiem ładowania, potem tuż przed ekranem "Zapraszamy" pojawia się niebieski monit, na którym jest coś takiego "TuneUp Error", pod spodem coś w stylu "nie można uruchomić skanowania", a niżej błąd "0x00(...)034". I teraz moje pytanie jest takie, jak pozbyć się tego monitu?? - Zawiesza on ładowanie się systemu na jakieś 3 minuty, potem system sie ładuje normalnie. Nie jest to jakiś krytyczny problem, ale mnie denerwuje. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 I teraz moje pytanie jest takie, jak pozbyć się tego monitu?? Usunąć program TuneUp Utilities 2009. Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Usunąłem... I efekt taki, że monit się dalej pojawia, ale z inną treścią. Teraz nie może odpalić jakiegoś procesu, chyba "turegopt". Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zrób logi z OTL. Poszukamy tego progsa i podaj dokładny komunikat, który widzisz. Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Przepraszam, że się nie pojawiałem, ale szukałem info na innych forach. Na jakimś amerykańskim radzili, aby użyć Autorun z firmy Sysinternals (sysinternals.com) - problem był identyczny. Użyłem i w sekcji Boot Execute był wpis, żeby uruchamiać ten turegopt. Więc to odznaczyłem i monit mi się już nie pojawia Niemniej jednak, dzięki Belfegor za zainteresowanie. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Sorry, ale odświeżam temat Problem jednak nie zniknął. Myślałem, że nic się nie dzieje, ale dzisiaj uruchomiłem kompa i znowu coś jest na niebieskim ekranie. Tym razem pojawia się coś takiego "error - %systemroot%\windows\system32\autochk.exe not found, skipping autocheck" i wisi tak z 2 minuty, po czym system sie uruchamia normalnie. Sprawdziłem ten plik i jest on w podanej wyżej ścieżce, więc o co kaman? Tym razem w Autorun'ie nic nie ma, żadnego wpisu, który mozna by odhaczyć, a który by sugerował na wykonanie zaplanowanego zadania. Czy oprócz logów z OTL mam wykonać jeszcze coś innego? Chciałbym to załatwić za jednym razem Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Tym razem pojawia się coś takiego "error - %systemroot%\windows\system32\autochk.exe not found, skipping autocheck" Sprawdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Session Manager w okienku po prawej jest wartość BootExecute sprawdź jakie tam są dane, powinno być: Nazwa: BootExecute Typ: REG_MULTI_SZ Dane: autocheck autochk * Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witaj Sprawdziłem ten klucz i tam nic nie ma. Nie ma w ogóle wartości BootExecute. Poza tym myśle, że Autorun widzi ten klucz i jak z niego usunąłem błędną wartość, to nic dziwnego, że nic w rejestrze nie ma. OTL: extras.txt http://wklej.org/id/446320/ pelny otl.txt http://wklej.org/id/446321/ z pierwszego uruchomienia, zwykly otl.txt http://wklej.org/id/446325/ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Sprawdziłem ten klucz i tam nic nie ma. Nie ma w ogóle wartości BootExecute. Poza tym myśle, że Autorun widzi ten klucz i jak z niego usunąłem błędną wartość, to nic dziwnego, że nic w rejestrze nie ma. No to powinieneś utworzyć taką wartość w rejestrze. Właź z powrotem do regedit Klikasz PPM na pustym polu po prawej i wybierasz Nowy > Wartość ciągu, potem wpisujesz jako nazwę wartości - BootExecute a w polu dane wartości wpisujesz autocheck autochk * zatwierdzasz zmiany i reset Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Dzięki, zadziałało. Nic już się nie pokazuje Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi