drakon79 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Próbowałem przeinstalować Xp-ka na Laptopie LG P1 Pro Express Dual. Włożyłem dołączoną płytkę z systemem i prechodziłem kolejne etapy instalacji. Niestety nie ma tam opcji formatowania partycji i teraz mam dwa systemy . Można jakoś usunąć poprzednią instalację? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Niestety nie ma tam opcji formatowania partycji a moze nie zauważyłeś? pokaż obrazek z zarzadzania dyskami Odnośnik do komentarza
drakon79 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Nie chcę instalować jeszcze raz (już 5-tej instalacji ), ale było tylko menu z wyborem partycji do instalacji "ENTER" , Utwożyć i usunąc istniejące partycje jeżeli dobrze pamiętam to "D" i "C" Nie chcę dzielić więc puściłem ENTER-em po tym powinno pojawić się okno z opcją formatowania ntfs itp - u mnie od razu się zaczyna instalować XP-ek Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zawsze możesz pobrać ISO Gparted albo HirensBoot, nagrać na CD lub pena i z tak przygotowanego nośnika uruchomić komputer w trybie Live-CD. Następnie usunąć istniejące partycje, podzielić stosownie do potrzeb. Potem uruchomić z płyty z Windows i zainstalować świeżą kopię systemu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi