AdekHadek90 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witam;) Nie jestem przekonany czy piszę we właściwym dziale (jeśli tak to najmocniej przepraszam) i czy nie wyjdę na kompletnego laika no ale jak mawiają: "nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi" Otóż mam zainstalowany Windows 8.1 x64 Enterprise (pierwsza 64'ka w mojej karierze User'a) i co za tym idzie na dysku C:\ mam foldery wymienione w temacie. Czytałem że folder "pliki Programów (x86)" jest domyślnym folderem instalacyjnym dla programów 32-bitowych a drugi, dla 64-bitowych. Przyznam szczerze że ów układ jest męczący Czy jest jakaś możliwość aby bezkolizyjnie oba te foldery scalić w jeden?. Zdaje się Picasso na Ciebie i Twoja wiedzę... Wujek Google zawiódł no chyba że ja nie umiem się u niego określić. Czekam cierpliwie na odpowiedź z Twojej strony. Pozdrawiam Adek. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 czy jest jakaś możliwość aby bezkolizyjnie oba te foldery scalić w jeden?. Nie ma. Taki podział wynika z budowy systemu. Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Wujek Google nie zawodzi What is Program Files (x86) Folder in Windows 8.1 64-Bit (x64)? Why Does Windows 7 64-bit Need Two Program Files Folders? Why Does 64-Bit Windows Need a Separate "Program Files (x86)" Folder? - Windows & 64 Bit Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Oby sie ta sztuczna separacja nie wysypała. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi