mefistofx Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witajcie, mam problem z ktorym uporac sie nie moge.Od poczatku: bylem niezadowolonym uzytkownikiem w8.1, kiedy to karta graficzna zaczela mi sie sama wylaczac (czarny ekran, komputer na rozruchu). Poniekad zadowolony postanowilem zainstalowac w7 - problem niestety sie wciaz pojawial. Doszedlem do tego, ze problem jest wlasnie zwiazany z bccode 116, a problem dotyczy plikow:dxgkrnl.sysdxgmms1.sysnvlddmkm.sysOczywiscie probowalem wgrywac je nowsze/starsze lecz bez zadnego rezultatu. I z SP1, oraz bez - teraz jestem na czystym systemie. Zasmucony tym faktem, wlozylem zapasowa karte, gtx260, i przez dluzsza chwile (niecala godzina) problem ten sie nie pojawial, lecz... komputer po prostu sie zawiesza. Na chwile obecna nie wyskakuje zaden bluescreen (ani dump), po prostu ciemno zielony ekran + 'zatrzymany' dzwiek. Oczywiscie problem ten w tym przypadku sie rowniez pojawia, lecz znacznie rzadziej niz w przypadku gtx480. Dodatkowo na w8.1 gtx480 potrafil losowo wywalic blad podczas dzialania samego systemu czy uzywania autocada, po instalacji w7 ta sytuacja sie nie powtarzala.Problem ten pojawia sie obecnie podczas gry w League of Legends (w przypadku gtx480 jest on juz po kilku minutach, gtx260 potrafi wytrzymac nawet 20 minut bez bledu), po kilku minutach gtx480 mi sypie bluescreenem. Po jakis 30 minutach gry w WarThundera nic sie nie dzieje, a z kolei w przypadku prawie godzinnego furmarka nie ma zadnego bledu!W biosie zmienilem taktowanie procesora na defaultowe, tez nic nie pomoglo. Dodatkowo wsadzilem karte w inny slot pci-e, ramy rowniez zamienilem slotami - rowniez bez zadnego skutku.Komputer byl sprawdzany:FurMark - 0 jakichkolwiek bledowOCCT - 0 jakichkolwiek bledowMemTest - 0 jakichkolwiek bledowPrime95 - 0 jakichkolwiek bledowNa chwile obecna staram sie zalatwic jakis zasilacz do testow - obecnie jestem w posiadaniu, bodajze 8 letniego, chiefteca 560w.Aktualny sprzet:i7-2600k8gb hyperxasrock p67 extreme4gtx480 / aktualnie siedzi gtx260Bylbym wdzieczny za pomoc oraz ewentualne porady. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 w dziale hardware znajdziesz wymagane testy jakie nalezy przedstawić. Wrzuć efekty z HWinfo. Odnośnik do komentarza
mefistofx Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Efekty z hwinfo, czyli logi? Jesli tak to je tutaj wrzucam. Jesli chodzi o testy to robilem 4 i niestety zadnego bledu mi nie wysypaly. Jesli jest potrzeba to wykonam je jeszcze raz. Logi: http://speedy.sh/2smaC/log.LOG Niestety nie moglem uzyc zalacznika. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 A nie mozesz podać obrazków z system summary i sensors? Tak będzie łatwiej. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Niestety nie moglem uzyc załącznika. Załączniki wstawiasz w opcji Użyj pełnego edytora lub link do zewnętrznego hosta - np. www.wstaw.org . Czy Framework 4.5.1 jest w systemie? Odnośnik do komentarza
mefistofx Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Ogolnie tak jak pisalem wyzej - system byl stawiany wraz ze wszystkimi dodatkami + SP1 oraz na czysto z samymi sterownikami i directx. Niestety oba sposoby zawiodly. Dzisiaj pozyczylem zasilacz corsaira 850, podlaczylem i... wszystko dziala bez problemu jak do tej pory (5 godzin), co zwiastuje bardzo dobre nowiny - trzeba kupic tylko zasilacz W zwiazku z tym, co polecacie? Interesowaloby mnie cos o mocy 600, aby uciagnelo i7-2600k@OC + gtx480@OC, 8gb ramu i pare dyskow. Najlepiej cos z przedzialu cena/jakosc oraz aby kwota nie przekroczyla tych 300 zl. Cos za 250 zl byloby calkiem dobrym wyborem Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 http://www.morele.net/zasilacz-seasonic-s12ii-620-317918/ http://www.morele.net/zasilacz-be-quiet-pure-power-l8-600w-80plus-bronze-bn224-585607/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi