joannak272 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Przy każdym uruchomieniu komputera antywirus wyrzuca potencjalnie szkodliwy program Crack.co: c/windows/KMSEmulator.exe, po usunięciu poprawnie przetwarza i pokazuje że zabezpieczone, niestety po kolejnym uruchomieniu komputera to samo. Czy jest to groźny wirus i jak się go pozbyć na zawsze? w załączniku wszystkie obowiązkowe logi, które udało mi się zrobić. skanowałam też Kaspersky TDSSKiller - nic nie wykrył Malwarebytes - No Malware found Bardzo proszę o pomoc:) Addition.txt Extras.Txt FRST.txt GMER.txt OTL.Txt sc-cleaner.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 @Picasso teraz pomaga tylko 2-3 razy w miesiącu, czyli średnio co 12 dni. Task: {7F2980DB-A226-4D5E-934A-B1C3A2A41964} - System32\Tasks\AutoKMS => C:\Windows\AutoKMS\AutoKMS.exe [2013-05-10] () Może dlatego, że automatycznie uruchamia się Zaplanowane Zadanie - aktywator pakietu biurowego? Otwórz Notatnik i wklej w nim: Task: {7F2980DB-A226-4D5E-934A-B1C3A2A41964} - System32\Tasks\AutoKMS => C:\Windows\AutoKMS\AutoKMS.exeC:\Windows\AutoKMS\AutoKMS.exeC:\Windows\AutoKMSC:\Windows\KMSEmulator.exeS3 ASUSProcObsrv; \??\E:\I386\AsPrOb64.sys [X]S3 esgiguard; \??\C:\Program Files\Enigma Software Group\SpyHunter\esgiguard.sys [X]Reboot: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. jessi Odnośnik do komentarza
joannak272 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Jessi, bardzo bardzo dziękuje, zrobiłam wg. instrukcji i w końcu po uruchomieniu komputera nie muszę neutralizowac tego wirusa..................mam nadzieję że pozbyłam się tego na zawsze. jeszcze raz wielkie dzięki...... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi