Levy142 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Witam, od jakiegoś czasu na moim komputerze pojawiają się BSODy o różnych treściach (w załączniku dodam ss ze screenów programu BlueScreenView). Ten problem ciągnie się już od 2 tygodni. Pisałem na forum elektroda, jednak kompletnej pomocy nie uzyskałem, ponieważ padło stwierdzenie, że to brak kompatybilności mojej płyty z procesorem, ale ja korzystam od roku na tych samych podzespołach i takiego czegoś w ogóle nie było. Wyczytałem z google, że to może być winna nie aktualnych sterowników, tylko tu nie wiem jak mam teraz doszukać się przyczyny, które to. Tutaj temat: http://telewizor.eu/forum/viewforum.php?f=3 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Pokaż obrazki System Summary, Sensors, Menadżer Urządzeń oraz Zarządzanie dyskami - KLIK. Dodatkowo skopiuj na pulpit cały katalog C:\Windows\System32\winevt\ - spakuj go, shostuj i daj linka. Odnośnik do komentarza
Levy142 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zamieszczam obrazki o które prosiłeś. Natomiast logów nie mogę spakować, ponieważ otwiera się komunikat, że plik jest otwarty w innym programie audio, a o jakim program chodzi to nie mam zielonego pojęcia. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zacznij od aktualizacji systemu - SP1 + wszystkie poprawki po SP1 (włącznie z Framework 4.5.1 - sterowniki grafiki z niego korzystają). Odnośnik do komentarza
Levy142 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Ok, już się udało. Link: http://www.sendspace.pl/file/9f01ff467a5444bd6741b3b Ważne aktualizacje same mi się instalują, bo mam ustawione na auto. Z tego co sprawdzam w logach SP1 nie zainstalowało się, ale właśnie teraz to robię. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Nie mam zamiaru instalować badziewnego softu właściciela strony - wstaw na http://www.speedyshare.com/. Akurat zdarzenia w tym momencie (brak SP1) niewiele powiedzą. Edytowane 15 Czerwca 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Nie mam zamiaru instalować badziewnego softu właściciela strony Jakiego softu? Wystarczy kliknac na dzien.rar i sie pobiera. Odnośnik do komentarza
Levy142 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Proszę bardzo: http://www.speedyshare.com/ZF7sX/dzien.rar Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Logi wskazują (z grubsza) problem z brakiem aktualizacji systemu. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Logi wskazują (z grubsza) problem z brakiem aktualizacji systemu. A czy czytał Pan wątek na elektrodzie? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 A widzisz na obrazku z System Summary 4 rdzenie? Inny temat to pytanie do autora o eksperymenty związane z OC. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 A czy widzi Pan na liście procesorów ten który ma autor? Bo mnie nie chodzi ozadne rdzenie jedynie o model procesora. Z poważaniem Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 @Zappa Zapomnij o uczciwości informacji a szczególnie sterownikach w serwisie Asusa. To bajki z mchu i paproci - archeologia z jednym wyjątkiem - BIOS do płyt. Tu jest inny problem o którym pisałem - bezsensowne OC. Taktowanie szyny zwiększone z nominalnej wartości 200 na 250 MHz. Jeżeli autor tematu chce tu proponować rebusy to pomylił stronę. Tu raczej jest założenie, że hardware funkcjonuje na domyślnych ustawieniach. Tematy OC to inna bajka i nie na tym forum. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zapomnij o uczciwości informacji a szczególnie sterownikach w serwisie Asusa. To bajki z mchu i paproci - archeologia z jednym wyjątkiem - BIOS do płyt. Nie bardzo rozumiem co mają sterowniki z wersja procesora? Może coś bliżej? tu jest inny problem o którym pisałem - bezsensowne OC. Taktowanie szyny zwiększone z nominalnej wartości 200 na 250 MHz. Jeżeli autor tematu chce tu proponować rebusy to pomylił stronę. Tu raczej jest założenie, że hardware funkcjonuje na domyślnych ustawieniach. Tematy OC to inna bajka i nie na tym forum. Dla mnie OC musi wspógrać z procesorem, a tego na liście nie ma. I z mojego doswiadczenia wynika, że listy asusa sa dokładne, przynajmniej jeśli o procesory. Odnośnik do komentarza
Levy142 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Faktycznie, z tej całej grzebaniny w Biosie zapomniałem do końca wszystko ustawić i już to zmieniłem na domyślne ustawienia. Jedyne co to ustawiłem obroty wentylatora na niższe, ale chyba nie powinno mieć znaczenia. Na elektordzie kolega napisał, że to wszystko z braku kompatybilności płyty z procesorem, no a mi się wydaje, że lista obsługiwanych procesorów przez płyte nie jest w pełni kompletna, bo jak w ogóle wszystko do tej pory mogło mi działać bez żadnych przeszkód, a nagle takie rzeczy się dzieją. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 @Zappa Nie bardzo rozumiem co mają sterowniki z wersja procesora? Może coś bliżej? Skrót myślowy. @Levy142 BIOS zresetowany do ustawień domyślnych? System zaktualizowany po powyższym działaniu? Problemy nadal są? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi