kazkus Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Witam Mam dwa dyski ATA, CD ROM. Wszystko jest na taśmę, jeszcze, Podłączony jest jeden dysk bo jak podłącze drugi to nie mogę wystartować systemem. CD widzi jest w systemie i jest na pewno na slave. Chodzi mi przede wszystkim o CD jak przestawić w Biosie bo tu podejrzewam problem . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Nie bardzo wiem w czym problem. Doprecyzuj. Czy na CD jest zworka w stosownym miejscu i czy na taśmie jest na właściwym wtyku? Czy na tym drugim dysku nie było wcześniej innego systemu? Jak jest w sekcji BOOT BIOS? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Jak to jest windows 8 to zapodaj to http://blogs.technet.com/b/asiasupp/archive/2012/03/22/you-may-experience-that-dvd-drive-is-not-recognized-in-windows-8.aspx Żle doczytalem, tak jak pisze Wieslaw podaj proszę więcej szczegółów. Odnośnik do komentarza
kazkus Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Nie bardzo wiem w czym problem. Doprecyzuj. Czy na CD jest zworka w stosownym miejscu i czy na taśmie jest na właściwym wtyku? Czy na tym drugim dysku nie było wcześniej innego systemu? Jak jest w sekcji BOOT BIOS? Witam Zworka jest na swoim miejscu, na płycie jest tylko jedno miejsce- wtyk na taśme i tam podłączyłem CD, ajk z drugim dyskiem nie wiem bo kumpel mi wgrywał system . Jeśli chodzi o bios to mam tylko to Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 na płycie jest tylko jedno miejsce jaka to płyta? Odnośnik do komentarza
kazkus Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 jaka to płyta? Wystarczy? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Post #4 BIOS widzi tylko napęd DVD. Problem jest z taśmą, zworkami lub niewłaściwym podłączeniem urządzeń. Odnośnik do komentarza
kazkus Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Post #4 BIOS widzi tylko napęd DVD. Problem jest z taśmą, zworkami lub niewłaściwym podłączeniem urządzeń. Dzięki będę próbował w najbliższych dniach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Albo samym napędem. CD są dość wiekowe. Odnośnik do komentarza
kazkus Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Albo samym napędem. CD są dość wiekowe. Witam Trochę to trwało ale już mam odpowiedź. Taśma była trafiona. Dzięki za pomoc Pozdo Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi