kuternoga Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Witam. Rano spotkała mnie niemiła sytuacja w związku z moim komputerem. Włączyłem go i ku mojemu zdziwieniu wydał z siebie zamiast jednego dźwięku dwa, a chwilę potem się wyłączył. Uruchomił się sam, tym razem bez dźwięku, ale tak samo się wyłączył. Poczekałem 10 minut, uruchomiłem, uruchomił się ale na czarnym ekranie pisało, że overlocking się nie powiódł i należy przywrócić poprzednie ustawienia. Szkoda tylko, że ja nic nie podkręcałem. Przywróciłem, zresetowałem i przy włączeniu utknął na ekranie "Trwa wylogowywanie". Wyczytałem, że to uszkodzony plik userinity.exe więc chciałem go podmienić. Włączyłem w trybie awaryjnym, zresetowałem, zagapiłem się i nie trafiłem w BIOS'a, a Winda się normalnie załadowała. O co chodzi? Mam wzywać egzorcystę? Wystraszony zrobiłem skany które są w załączniku. Proszę o sprawdzenie. Istotna informacja i właśnie się dowiedziałem, że zamiast się wyłączyć to przeszedł w tryb czuwania (dioda się świeciła) i ktoś wyłączył na listwie... Ale i tak prosiłbym o sprawdzenie logów. Addition.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Shortcut.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Istotna informacja i właśnie się dowiedziałem, że zamiast się wyłączyć to przeszedł w tryb czuwania (dioda się świeciła) i ktoś wyłączył na listwie... Sądzę, że fajerwerki były wynikiem niepoprawnie wymuszonego zamknięcia. Przedstawione objawy w ogóle nie pasują do syndromów infekcji. A w podanych tu raportach brak jej oznak. Nie ma się za bardzo nad czym rozwodzić, jeśli aktualnie komputer działa poprawnie. PS. Drobne działania w spoilerze: 1. Usunięcie wpisów pustych + odpadków adware i czyszczenie Tempów. Otwórz Notatnik i wklej w nim: S4 nvvad_WaveExtensible; system32\drivers\nvvad64v.sys [X] Winlogon\Notify\WB: C:\Program Files (x86)\Stardock\WindowBlinds\fast64.dll [X] HKU\S-1-5-21-1426025842-2956881874-775933037-1000\...\Run: [AdobeBridge] => [X] SearchScopes: HKLM - DefaultScope value is missing. SearchScopes: HKLM-x32 - DefaultScope value is missing. AlternateDataStreams: C:\ProgramData\TEMP:89EAFAFC C:\Users\MISTRZ\AppData\Roaming\OpenCandy Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\mobilegeni daemon" /f Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\NextLive" /f Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\OscarEditor" /f Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\OscarKeyboard" /f Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\SunJavaUpdateSched" /f Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\uTorrent" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. System zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt - przedstaw go. 2. Zaktualizuj programy: KLIK. . Odnośnik do komentarza
kuternoga Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dziękuję bardzo. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Poboczne działania wykonane. Zastosuj DelFix. Zaktualizuj też systemowy Internet Explorer: Platform: Windows 7 Ultimate Service Pack 1 (X64) OS Language: Polish Internet Explorer Version 8 Temat ukończony. Zamykam. . Odnośnik do komentarza
kuternoga Opublikowano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Po usunięciu wszystkiego z Chrome, reinstallu w dalszym ciągu nie ma niektórych znaków (Dońącz zamiast dołącz). JavaScript nie działa w większości miejsc. Czcionka też jest bez wygładzania. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Hmmm, to bardzo dziwne. Proszę sprawdź w Google Chrome: 1. Klik w ikonę ustawień > Narzędzia > Kodowanie > czy jest ustawione Unicode (UTF-8). 2. Klik w ikonę ustawień > Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane: - Prywatność > Ustawienia treści > czy JavaScript jest włączone - Treści internetowe: podaj zrzut ekranu jakie czcionki są w użyciu - Języki > Ustawienia języka i wprowadzania treści: jaki język jest jako domyślny 3. Rezultaty po otworzeniu danej strony i wywołaniu na niej CTRL+F5 (to ładuje stronę z ominięciem cache, wprost z serwera). . Odnośnik do komentarza
kuternoga Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 1. Ustawione Unicode (UTF-8) 2. -JavaScript jest włączony (sytuacja teraz - klikam na imgur.com "Upload image" nic się nie dzieje, na dole pisze "javascript:;") -czcionki w załączniku, -język ustawiony na polski 3. CTRL + F5 bez zmian. Do czcionki przywykłem, ale niestety ń zamiast ł i inne krzaczki są trochę denerwujące. Na Operze wszystko ok pomimo czcionki. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Po usunięciu wszystkiego z Chrome, reinstallu w dalszym ciągu nie ma niektórych znaków Jak ta "reinstalacja" wyglądała? Czy usuwałeś "dane użytkownika", gdy padło takie pytanie (to usuwa katalog profilu, w przeciwnym wypadku zostaje i jest ładowany). . Odnośnik do komentarza
kuternoga Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Dońącz nadal, ale JavaScript działa Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi