Adex77 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Witam, Mam problem dokładnie od wczoraj nie moge wejść w mój komputer ani w panel sterowania, wyświetla się błąd: (ss w załączniku) Komputer skanowałem: Avastem, Malwarebytes Anti-Malware oraz Dr. Web livecd. Żaden z programów nie wykrył wirusów. W trybie awaryjnym wszystko działa dobrze. Logi w załączniku. Proszę o pomoc. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 1. Odinstaluj Avasta. 2. wykonaj weryfikację plików systemowych start - uruchom - cmd sfc /scannow Odnośnik do komentarza
Adex77 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 1. Odinstaluj Avasta. 2. wykonaj weryfikację plików systemowych start - uruchom - cmd sfc /scannow Dziękuje za pomoc, już biorę się do roboty i za pare minutek powiem czy pomogło // Gdy wpisuje sfc /scannow wyskakuje błąd: "Aby móc używać narzędzia sfc, musisz być Administratorem z uruchomioną sesją konsoli" To akurat jest dziwne ponieważ jestem zalogowany jako Administrator.. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 // Gdy wpisuje sfc /scannow wyskakuje błąd: "Aby móc używać narzędzia sfc, musisz być Administratorem z uruchomioną sesją konsoli" To akurat jest dziwne ponieważ jestem zalogowany jako Administrator.. Spróbuj inaczej. Start - wszystkie programy - akcesoria - i z prawokliku na wiersz polecenia - uruchom jako administrator Avast wyleciał? Odnośnik do komentarza
Adex77 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Tak, avast wyleciał. Udało się aktualnie skanuje się. Po przeskanowaniu: Po restarcie komputera nadal to samo.. chyba będę zmuszony wykonać formata.. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 uruchom konsole tak jak podałem i wklej polecenie findstr /c:"[sR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt Na pulpicie pojawi się log. Przeklej go do posta. Odnośnik do komentarza
Adex77 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Proszę sfc.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Masz wiele uszkodzonych plików systemowych, które nie zostały naprawione. Format zostaw sobie na sam koniec. spróbuj tego https://www.fixitpc.pl/topic/1234-reperacja-nakladkowa-bez-utraty-danych/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi