org Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Mam problem: na dysk hdd (podłączony przez adapter sata->usb) wgrałem zdjęcia oraz parę innych plików i po jakimś czasie odłączyłem kabel od komputera (bez bezpiecznego usuwania w systemie windows 7). Po podłączeniu dysku do innego komputera wszystkćie partycje są oznaczone jako puste, a program Recuva nawet przy zaawansowanym wyszukiwaniu nie znajduje żadnych plików.Jakiego oprogramowania użyć, aby w miarę możliwości odzyskać jak najwięcej danych (czy jest to w ogóle możliwe?)? EDIT:Dodam, że po podłączeniu do drugiego komputera partycje na rzeczonym dysku zmieniły nazwy. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Jaki jest format plików na tym dysku? Przypadkiem nie RAW? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Podaj SMART z programu GSmartControl. Jeżeli nie będzie czerwonych pól to dalej: Pobierz DMDE i pokaż screena z sekcji partycje. Wrzuć też początkowe sektory zgodnie z instrukcja: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=7096434#7096434 Proszę dokładnie przeczytać ten tekst. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi