dontpanic Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Witam, ostatnio zainteresowałem się tym całym TOR'e, pobrałem program i ogólnie nic nie działa moje pytanie: jak połączyć się z siecią? TOR'a mam zainstalowanego pod firefox'em. pozdrawiam Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 nikt nie pomorze? to może jakieś linki, które mogą mi pomóc? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en gotowe :-) Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en gotowe :-) to wszystko już zrobiłem. chodzi o to że nie mogę się połączyć z żadną stroną z rozszerzeniem .onion Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Często nie działają :-) http://www.reddit.com/r/onions/comments/1zeve6/huge_list_of_hidden_services/ tu masz linki które powinny działać. DucktoGo napewno bangla. Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 w internecie poszukałem instrukcji do edycji serwerów proxy, żeby móc łączyć się z TOR. ale nic mi nie dało. ktoś ma jakieś info na konfigurację, ale jakieś przydatne linki ? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Ta wersja z FireFoxem portable to wszystko co potrzebujesz. Samo się odpala i jest skonfigurowane nie trzeba żadnych dodatkowych proxy ustawiać. Nie bardzo wiem co chcesz osiągnąć. Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 ja miałem zwykłego firefox'a. p.s. niezależnie od jakiej wersji zainstaluje? (2.8, 2.9 albo 3.0?) Odnośnik do komentarza
malutka Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Odpuść sobie tą sieć dla własnego bezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 nie rozumium Odnośnik do komentarza
malutka Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Są znane przypadki odpowiadania karnie za korzystanie z tej sieci. Udowodnisz że nie jesteś pedofilem? Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 jeśli chcą mnie skazać, to najpierw musieliby mi udowodnić, że pedofilem jestem. a nie jestem (p.s. czyli jeśli kupie sobie np. nóż to powinny mnie zamknąć bo mogę być potencjalnym mordercą?) co do konfiguracji, zainstalowałem Vidalii, wszystko się pięknie łączy, jestem niby połączony z siecią ale żadne strony nie działają. gdy za poradą opisów z internetu zmieniam port na 9150 to od razu mnie rozłącza. gdy zmienię z powrotem na 9050 jestem niby połączony ale strony nadal się nie otwierają. gdzie popełniam błąd? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Są znane przypadki odpowiadania karnie za korzystanie z tej sieci. Udowodnisz że nie jesteś pedofilem? Jak robisz za węzeł sieci TOR czyli przepuszczasz ruch od innych to nie wiadomo co transmitujesz (transmisja defakto i tak jest bardzo silnie szyfrowana więc tyczy się to tylko Exit Nodów). Jak na razie za to nikogo nie skazali (jeśli skazali poproszę o źródło bo może coś przeoczyłem). Samo korzystanie z TOR-a nie narusza żadnego prawa a Nodem stajesz się na własne życzenie (musisz to włączyć w opcjach). Po za tym sami hakerzy dość skutecznie walcza z pedofilią w sieci TOR a i ta sieć nie służy tylko temu. @DontPanic Po co ty kombinujesz..ta wersja portable jest skofigurowana out of box i działa. Ale jak chcesz na nowo koło wynaleźć to proszę tui jest oficjalna dokumentacja https://www.torproject.org/docs/tor-doc-windows.html.en Ale zanim się na to uweźniesz sprawdź w tym portable czy działają bo wiele stron TOR-owych nie działa i bardzo dynamicznie to się zmienia. Odnośnik do komentarza
manniol Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Testowałeś to?: https://tails.boum.org/ Cały system na płycie lub pamięci przenośnej. pzdr m. Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 chciałem zrobić z portable ale gdy pojawiało się okno instalacji (co to za portable jak trzeba instalować) to zrezygnowałem. p.s. i takie jeszcze pytanie, jak ewentualnie odinstalować tor browser? bo w panelu sterowania go nie ma, a chciałem odinstalować wszystko i spróbować zrobić na nowo. bo nie wiem czy przypadkiem się nie gryzą między sobą (mam w tej chwili 2 wersjie tor'a) p.s.2. poproszę w takim razie link do pobrania firefoxa portable, bo coś widocznie źle szukałem Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 chciałem zrobić z portable ale gdy pojawiało się okno instalacji (co to za portable jak trzeba instalować) to zrezygnowałem. Wodzu, ale to jest portable. Tylko to taki gotowy kreator -wypakowaczka. Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 do tego zmierzam, takie okienko mam. pisze mi gratulacje itd, ale jak chcę odpalić jakąś stronę (np. http://polish7zujaftc2q.onion/) to mam komunikat: "Nie udało się nawiązać połączenia". żadna strona z rozszerzeniem .onion nie działa wiec niby jestem połączony z TOR. Vidalii też mnie informuję że jestem połączony a nic się nie ładuje. dlaczego ? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Testowałeś np. DuckToGo co ci w linkach podawałem? Zrób screena oka? Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Testowałeś np. DuckToGo co ci w linkach podawałem? Zrób screena oka? otworzyła mi się jakaś strona (jeden z Twoich linków) i kilka stron się otworzyło p.s jakiś dobry adres do Polskiego forum na TOR'ze ktoś zna ? niektóre strony nie otwierają się wogóle Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Norma ;-) masa stron nie działa, wynika to z aktualności linków ;-) między innymi. Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Dużo więcej o sieci TOR znajdziesz na takim małym forum wywrotowców Kryptoanarchizm . Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi