Hajasz Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Po przesiadce na Windows 7 nie wszystko jest różowe. Otóż posiadam taki skaner HP ScanJet 3400C, który pod Windows XP działał wyśmienicie. Niestety Windows 7 nie ma do niego sterowników. W necie wyczytałem, że siódemka tego skanera nie obsługuje a co za tym idzie sterowników brak. Znalazłem też info, że niby da się ten skaner uruchomić pod owym systemem ale idąc krok za krokiem według instrukcji instalacji niestety koniec jest zawsze ten sam, że system nie może zainstalować sterowników. Pytanie takie czy ktoś miał podobny problem z leciwym sprżętem i jakoś go rozwiązał albo ma taki skaner i udało mu się go uruchomić czy czeka mnie kupno nowego sprzętu. Sprawa o tyle kontrowersyjna, że drukarka HP DeskJet 930C, którą posiadam ma też swoje lata a system ją zainstalował bez żadnych emocji. Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Próbowałeś według tego poradnika: http://www.aronson.co.il/HP_Scanjet_3400c_Scanner_Windows_7.aspx ? Ewentualnie spróbuj zainstalować program SlimDrivers i uaktualnić stery za jego pomocą. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Tak dokładnie ten poradnik. Program się instaluje, wskazane pliki zmieniam ustawienia a po podłączeniu skanera dalej szuka sterów z zerowym skutkiem. Nie znam tego softu (SlimDrivers) ale jeżeli twierdzą, że innych sterów nie ma to wątpię aby ten program wynalazł jakieś inne. Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Możesz spróbować SlimDrivers'em - czasem wynajduje cuda, a nic Ci nie szkodzi. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Niestety jak przypuszczałem tym razem cud się nie wydarzył, ale dzięki za program, który zaktualizował mi parę rzeczy. O.K. sprawa załatwiona. Zainstalowałem wirtualny Windows XP i tam skaner działa prawidłowo. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 A do visty sterów nie ma? Ja sam szukam sterownków do hp deskjet f380 do 7. Na stronie hp jest tylko jakieś bydlę na 300mb czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi