Lex Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Jaki polecacie prosty program pod WinXP do podejrzenia rejestru w innej kopii Windows XP, która sie nie uruchamia, a jest jeszcze na dysku? Zainstalowałem system na nowo, resztki starego systemu mam wciąż na innej partycji, chciałbym zajrzeć tam do rejestru i podejrzeć parę kluczy jakie miały wartości. Nie chcę edytować ani nic - chcę tylko podejrzeć. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 1. Bez pobierania żadnych dodatkowych programów = regedit i z menu Plik > Załaduj gałąź rejestru > wskaż plik 2. Program który robi autopodmontowanie gałęzi do regedit: RegistryLoaderPE Odnośnik do komentarza
Lex Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Hmm.. jak rozumiem obie metody sa bezpieczne i nic mi nie "wtrynią" do obecnego rejestru? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 To jedna i ta sama metoda, punkt 2 polega tylko na automatyzacji. Nie, nic to nie wtryni do obecnego systemu. Po prostu montujesz gałąź w regedit pod dowolną nazwą, robisz z nią co tam masz w zamiarze, a następnie gałąź odmontowujesz z menu Plik > Zwolnij. Odnośnik do komentarza
Lex Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 OK, dziękuję. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi