Skocz do zawartości

Niepowodzenie konfiguracji aktualizacji oraz instalacji sterowników dysków zewnętrznych

poetkaa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Na szczęście natrafiłam na to forum - jest nadzieja, aby doprowadzić mój laptop do porządku.

Otóż: jakiś czas temu miałam jakieś błędy na komputerze, Microsoft Office nie działał poprawnie i z powodu braku czasu na próby naprawienia, wymyśliłam (za co pluję sobie w brodę), iż przywrócę kopię zapasową (której chyba nigdy sama nie robiłam, była "jakaś" od nowości).

I po przywróceniu kopii zapasowej zaczęły się schody. Najpierw nie chciały się konfigurować aktualizacje. Każde konfigurowanie kończyło się niepowodzeniem (błędy: 80070bc9, 80070005, 800705B4). Z pomocą rad z tego forum (odinstalowanie antywirusa; czysty rozruch; konto administratora; odpalenie kilku programów do naprawy i diagnozy Windows Update) udało mi się doprowadzić to do ładu, chociaż było ciężko -  najpierw instalowałam aktualizacje pojedynczo, później po trzy sztuki, a później po dziesięć aktualizacji na raz, ponieważ większa ich ilość do instalacji za jednym zamachem powodowała niepowodzenie konfiguracji.

A teraz - nie wiem oczywiście, co JESZCZE jest nie tak, (oprócz niepowodzenia instalacji SP1, z błędem 80070005), ale występuje niepowodzenie instalowania sterowników do jakiegokolwiek dysku zewnętrznego. I już nie wiem kompletnie, co mam robić. Nie znam się na tym, i mimo iż sama zwykle próbuję rozwiązać jakieś problemy, to teraz nie mam czasu się zagłębiać w to - zamiast pisać pracę magisterską, to siedziałam i instalowałam aktualizacje <_<

Więc bardzo proszę o jakąkolwiek radę - czy mam już wyrzucać komputer i się przez okno, czy mogę to przesunąć w przyszłość?

OTL.Txt

Extras.Txt

FRST.txt

Addition.txt

Shortcut.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

W temacie logów nie pomogę ale:

najpierw instalowałam aktualizacje pojedynczo, później po trzy sztuki, a później po dziesięć aktualizacji na raz, ponieważ większa ich ilość do instalacji za jednym zamachem powodowała niepowodzenie konfiguracji

Niedawno z pewnych względów stawiałem system od nowa i przy odłączonym necie od razu zainstalowałem bez problemów SP1 (pobrany wcześniej).

Po tym fakcie wszystkie następne aktualizacje poszły bez żadnych problemów. Robiłem to również na czterech innych kompach znajomych.

Problemy hardware raczej do rozwiązania po SP1 i aktualizacjach + Net.Framework 4.5.1.

Proponuję pobrać SP1, odinstalować wszystko od Samsunga (są problemy), Avasta, odpalić czysty rozruch i wówczas instalator SP1.

Może zadziała.

Dziękuję za odpowiedź i radę! Jeszcze jej nie zastosowałam - zajęłam się pracą magisterską. Gdy dokończę z tym sprawę, zabiorę się za tego laptopa, bo kiedyś w życiu może mi się jeszcze przydać możliwość podłączenia dysku zewnętrznego :wacko:  w przeciągu tygodnia - dwóch będę próbowała uratować kompa, wtedy napiszę, czy podziałało ;)