broneq Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Witam! Ledwo zaleczyłem z Waszą pomocą ostatni problem, a tu już mam nowy Od kilku dni mój komputer załącza się okropnie wolno (start windowsa jest normalnie, ale od planszy "zapraszamy" do momentu ,gdy można zacząć cokolwiek robić mijają wieki (około 5 minut). Od wczoraj nie jestem także wstanie załączyć MOZILLI, przez co ten temat piszę z IE (chyba pierwszy raz go uruchomiłem od ... ponad roku, dwóch...). Tak czy inaczej po kliknięciu ikony MOZILLA mija kilkadziesiąt sekund i jest dźwięk błedu windowsa. Dołączam standardowe logi i bardzo proszę o pomoc. GMER.txt OTL.Txt Extras.Txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Od kilku dni mój komputer załącza się okropnie wolno (start windowsa jest normalnie, ale od planszy "zapraszamy" do momentu ,gdy można zacząć cokolwiek robić mijają wieki (około 5 minut). W poprzednim temacie (KLIK) był używany GMER, a jest tu archaiczny system XP. W Dzienniku zdarzeń kolekcja błędów braku odpowiedzi z kontrolera dysku: System errors: ============= Error: (05/19/2014 10:55:12 PM) (Source: 0) (EventID: 9) (User: ) Description: \Device\Ide\IdePort0 W związku z tym zweryfikuj czy transfer dysku nie obniżył się z DMA do PIO. Skutki uboczne skanu GMER (dyski w trybie IDE, głównie system XP): KLIK. . Odnośnik do komentarza
broneq Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Dziękuję!Kolejny raz pomogło. Musiałem odinstalować te sterowniki dysku i one się zainstalowały na nowo i wszystko chodzi. Co do Mozilli to po prostu ściągnąłem nową instalkę i się zaktualizowała. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi