Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Wyskakujący komunikat - wolne działanie niektórych stron

KOLO41a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przy włączaniu komputera wyskakuje komunikat o błędzie, co za tym idzie czas w windowsie jest nieaktualny.

Dodatkowo zauważyłem, że strony korzystające z Flasha i Javy mi wolno chodzą, np facebook i youtube. Szczególnie różnica jest wyczuwalna na facebooku - strasznie się zawiesza i zamula, potrafi nawet zawiesić przeglądarkę. Inne strony chodzą OK.

W załącznikach więcej informacji.

Addition.txtPobieranie informacji ...

Extras.TxtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

Gmer.txtPobieranie informacji ...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Shortcut.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Log z GMER zrobiłeś w złym środowisku, nie zrealizowałeś ogłoszenia o emulatorach napędów wirtualnych. Ale zostaw to już. Oznak infekcji brak. Temat przenoszę do działu Windows. Wdróż sobie tylko drobne kosmetyczne poprawki na wpisy puste i odpadki adware. Akcja nie ma związku ze zgłaszanymi problemami. W spoilerze instrukcje:

Pokaż ukrytą zawartość

Cytat

Przy włączaniu komputera wyskakuje komunikat o błędzie, co za tym idzie czas w windowsie jest nieaktualny.

Ale jaki komunikat o błędzie? A czas w Windows już chyba ręcznie skonfigurowałeś, gdyż logi wykazują datę w miarę poprawną (przy założeniu, że logi zrobiono dzień wcześniej niż napisanie tu tematu):

Ran by Krzysiek (administrator) on KRZYSIEK-LAPTOP on 15-05-2014 19:36:32

Jeśli nadal jest jakieś przesunięcie czasowe, należy ręcznie datę skorygować w ustawieniach Windows. A jeśli data nie jest utrzymywana, należy się zainteresować wymianą baterii BIOS.

Cytat

Dodatkowo zauważyłem, że strony korzystające z Flasha i Javy mi wolno chodzą, np facebook i youtube. Szczególnie różnica jest wyczuwalna na facebooku - strasznie się zawiesza i zamula, potrafi nawet zawiesić przeglądarkę. Inne strony chodzą OK.

Z raportów nic kompletnie nie wynika, tylko w Dzienniku zdarzeń jest jakiś tajemniczy błąd ipnathlp bez opisu (wyciągnij opis z oryginalnego Dziennika zdarzeń):

System errors:

=============

Error: (05/15/2014 07:09:57 PM) (Source: ipnathlp) (EventID: 31004) (User: )

Description: 0

Sprawdź też następujące rzeczy:

- ingerencje ESET Smart Security

- wyłączenie uTorrent z Autostartu

.