bialykaszalot Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Mam problem z w/w procesem. wczoraj gdy próbowałem zainstalować grę była wymagana instalacja Net.Framework'a 3.5 (co mnie dziwi bo już taką wersje miałem) więc launcher ( a dokładnie steam) pobrał za mnie NF 3.5 i zainstalował, ale od tamtej pory cały czas włącza mi się ten proces i zżera 100% cpu. próbowałem go wyłączyć w autoruns ale go tam nie ma :x Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 To powinna być usługa o nazwie .NET Runtime Optimization Service zatrzymaj ją i ustaw na Tryb uruchomienia - Ręczny Odnośnik do komentarza
bialykaszalot Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Kiedyś miałem ten sam problem więc od dawna jest wyłączona. dodam również że w usługach w msconfig też jest wyłączona. o dziwo teraz już się nic nie dzieje. Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Ale prawdopodobnie podczas aktualizacji usługa zostaje przestawiona na tryb uruchomienia automatyczny. A teraz była włączona czy wyłączona? Bo już zgłupiałem Bo skoro startuje a jest wyłączona tzn. że wyłączona nie jest. Odnośnik do komentarza
bialykaszalot Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Wyłączona. Wyłączyłem ją jeszcze w Msconfig i wydaję się ok. Tylko teraz przy włączaniu kompa wyświetla mi się konsola odzyskiwania systemu, ktoś wie jak to usunąć? (Od combofix'a, był używany do usunięcia sality jakoś 6msc. temu.) Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Wydaje mi się że wyłączenie tej usługi nie wpływa na wyświetlanie się konsoli odzyskiwania Chyba że "teraz" użyłeś combofix'a, albo od pół roku wyświetla Ci się w boot menu. Poradniki forum: Konsola odzyskiwania - Naprawianie Windows Temat: Konsola odzyskiwania jako opcja startowa. Pod temat: Odinstalowanie konsoli. Edytowane 16 Maja 2014 przez KolegaDudysa Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi