bartoo Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam wszystkich. To mój pierwszy temat i bardzo was proszę o pomoc. Niestety ale przydarzyła mi się przykra sytuacja, mianowicie złapałem na swoim komputerze brzydką infekcje SYSTEM TOOL, to coś samo zainstalowało mi się w systemie, dodatkowo blokuje mi wszystkie programy, zmieniło tapetę z jakimś ostrzeżeniem. Poczyniłem pewne kroki wg instrukcji jakie wyczytałem trochę na forach, czyli w trybie awaryjnym (bo tylko w tym nie uruchamia się to dziadostwo) odpaliłem program OTL przeskanowałem, zrobiło mi jakieś logi, (nie wiem jak to się dokładnie nazywa bo jestem w tych kwestiach totalnym laikiem), i mam teraz problem taki że nie wiem co mam zrobić dalej? Mam dwa pliki .txt o nazwie OTL i Extras Proszę was o szybką pomoc. Z góry wam dziękuje. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zabrakło loga z rootkit detectora więc to uzupełnij. Do wyboru narzedzie Gmer lub w razie problemów RootRepeal Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O2 - BHO: (D) - {FF8CFEC8-B0D7-3A31-BEEC-02115B600EFB} - Reg Error: Value error. File not found O4 - HKU\S-1-5-21-1698760367-3557742078-3876501299-1000..\Run: [] File not found O4 - HKU\S-1-5-21-1698760367-3557742078-3876501299-1000..\RunOnce: [dAdCc04300] C:\ProgramData\dAdCc04300\dAdCc04300.exe () :Files C:\ProgramData\dAdCc04300 C:\Users\Bartek\Desktop\System Tool 2011.lnk C:\Users\Bartek\AppData\Local\Temp*.html :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL oraz Gmer lub RootRepeal. Odnośnik do komentarza
bartoo Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zaraz to zrobie, mam nadzieje ze to wszystko pomoże. Dziękuje za odpowiedź i proszę mnie nie opuszczać Mam pytanie, tego loga tym programem GMER mam zrobic po wykonaniu skryptu OTL?? Bo jestem właśnie w trakcie wykonywania skanu tylko nie zrobiłem jeszcze tego skryptu. Tak jak mi poradziliście wykonałem najpierw skrypt OTL, zresetowałem kompa i na szczęście (tak mi się wydaje) POMOGŁO, zrobiłem dodatkowo skan tym drugim programem GMER. Pliki .txt zamieszczam poniżej. Nie wiem jak czytać te logi, także proszę o was o POMOC. Za dotychczasową pomoc serdecznie wam dziękuje, gdyby nie to nie wiem co bym zrobił. OTL.Txt logg.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Infekcja pomyślnie usunięta. Na koniec użyj opcji Sprzątanie z OTL oraz wyzeruj stan przywracania systemu: KLIK Odnośnik do komentarza
bartoo Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Wielkie dzięki, zrobiłem tak jak mi poradziłeś, przeprowadziłem "sprzątanie' programem OTL, zrobił automatyczny restart, wyczyściłem punkty przywracania systemu. Także odpukać wszystko chodzi jak na razie bardzo dobrze. Jeszcze raz chciałem podziękować. Serdecznie pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi