ilozuj Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Witam W dniu wczorajszym avast zaczął mi wariować i wyrzucać kolejne pliki do kwarantanny, przeskanowałam komputer faktycznie znalazł wirusy. mimo wszystko nadal z komputerem jest coś nie tak, zmienił mi się pulpit- duże ikony i coś chyba z rozdzielczością nie tak, przeglądarka też wygląda inaczej- wszystko jest takie duże ( np pasek zakładek jest bardziej rozlały nie mieści mi się wszystko w jednym rzędzie), nie mogę uruchomić w panelu sterowana 'dodaj usuń programy', przy uruchomieniu komputera wyskakuje raport o błędach Win XP i błąd niektórych programów. Przepraszam jak opisałam lakonicznie ale laik ze mnie w tej materii. W złączniku raporty z OTL Bardzo proszę o pomoc Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Proszę dodać następujące informacje: - Wyniki ze skanera gdzie konkretnie (precyzyjne ścieżki dostępu) zostały wykryte tytułowe zagrożenia. - Brakujące obowiązkowe raporty: FRST i GMER. Usuwam też raport z OTL, jest niepoprawnie zrobiony, ustawione opcje "Wszystko", a ma być "Użyj filtrowania". Wróć do przyklejonej instrukcji jak ma być zrobiony raport. . Odnośnik do komentarza
ilozuj Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 nie bardzo wiem jak zrobić wydruk z avasta, - zrobiłam jeszcze raz by przeskanował pliki z kwarntany z wczoraj i mam printScreena- czy mogę przywrócić te nie zawirusowane? czy gmer musi być pełnym skanowaniem? Addition.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Ten dostarczony zrzut ekranu jest przecież zbyt mały, nic nie jestem w stanie odczytać. Dostarcz porządny obrazek pokazujący dokładnie wyniki, tak by ścieżki dostępu nie były ucięte. Poza tym, czy nie jesteś w stanie skopiować po prostu tych wyników i wkleić tu do posta? Co do GMER: tak, pełny skan. . Odnośnik do komentarza
ilozuj Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 nie potrafię skopiować z avasta tekstu są dwa print screeny myślę że widać GMER skanuje już prawie godzinę dołączę jak skończy Pełny skan GMER wklejam bo nie mogę zapisać juz plików w notatniku , office tez nie dziala http://wklej.org/id/1360683/ czy coś jeszcze powinnam przeslac? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Ale podany log nie jest z GMER tylko z OTL... Otwórz ten link i sprawdź samodzielnie co tam się pokazuje. Proszę dodaj raport z GMER. A jest problem z jego doczepianiem, gdyż wbrew zaleceniom w instrukcji (użycie Kopiuj, by zapisać do nowego pliku TXT) została użyta opcja bezpośredniego zapisu do pliku, co tworzy plik o rozszerzeniu *.LOG, format zabroniony w załącznikach. Alo albo: zapisać do nowego pliku TXT, zmienić ręcznie rozszerzenie z LOG na TXT. office tez nie dziala Co to konkretnie oznacza? . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi