damis Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Witajcie Otóż od jakiegoś czasu a mianowicie jakoś roku coś przestawiło mi się w laptopie. Mój laptop ASUS A52F. Kiedy włączam laptopa pokazuje się logo ASUS i stoi i stoi.. dopiero po wcisnieciu F1 przechodzi do zaladowania systemu. Cofałem bios do ustawien fabrycznych lecz to też nie pomogło. Kiedyś normalnie pokazywało się logo i przechodziło dalej. Jak to naprawić? Odnośnik do komentarza
T9K Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Popatrz w BIOSie czy nie można wyłączyć loga przy starcie bo skoro F1 to na pewno o coś się pluje w tym momencie ale logo przysłania i F1 wymusza dalsze ładowanie systemu. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 wejdź do biosu F2 , sekcja Advanced tam powinna być opcja LogoScreen przestaw na Disabled Odnośnik do komentarza
damis Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 nie ma nic takiego juz probowalem.. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ta opcja jest w BOOT. Odnośnik do komentarza
damis Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 nie ma niczego takiego jest tylko asus fancy start i fakt jest disabled byl i enabled, probowalem wiele. Powinno byc ok skoro dalem ustawienia fabryczne Odnośnik do komentarza
dragolice Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Bateria CMOS padła? Odnośnik do komentarza
damis Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 a jak to sprawdzic.... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Pokazać Sensors z HWInfo - opis w zasadach działu. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Może byś sie tak wysilił i pokazał wszystkie sekcje biosu lapka na zdjęciach? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi