MaChO Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Witam. Mam problem ze stroną startową przeglądarki Mozilla Firefox. Wszystko było dobrze, nim zmieniłem system z WinXP na Win7. Przekopiowałem Mozille, dane aplikacji itp do nowego systemu. Było dobrze ale później się zepsuło. Usunąłem wszystko. Zainstalowałem na czysto i to samo. Ustawiam stronę startową w opcjach. Działa do ponownego uruchomienia przeglądarki. Wartość się resetuje i włącza się about:home - strona google firefox. Jest to uciążliwe. Po wpisaniu w about:config, wpisałem w wyszukiwaniu "homepage". Wartość browser.startup.homepage sama się ciągle resetuje do wartości "about:home" mimo, iż zmieniam ją a status ukazuje "użytkownika". Nie mam żadnych dodatków, toolbarów i innych pierdół. Nie wiem gdzie problem. W Chrome tego problemu nie mam. Komputer był skanowany AdwCleaner, zoek, MalwareBytes Anti-Malware, Advenced System Care6, Microsoft Security Essentials. // Pamiętam że kiedyś gdzieś wyskoczył komunikat systemowy na temat strony głównej. Kliknąłem coś przypadkiem i stroną główną był jakiś syf searchweb.com. Ale poradziłem sobie z tym. Jestem w trakcie skanowania. Logi wrzucę jeśli ktoś zainteresuje się tematem Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Spróbuj testowo użyć SearchReset Addon - dodatek ten resetuje preferencje wyszukiwania i strony startowej do wartości domyślnych po czym ma się automatycznie usunąć (tak utrzymuje twórca) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Jestem w trakcie skanowania. Logi wrzucę jeśli ktoś zainteresuje się tematem Zgadywanie na podstawie opisu nigdy nie jest tak precyzyjne jak konkretne dane. Założyłeś temat w określonym dziale, więc dostosuj się do jego wymmogów i dostarczy obowiązujące tu raporty FRST i OTL: KLIK. Na ich podstawie conajmniej można będzie stwierdzić jak wygląda konfiguracja Firefox. . Odnośnik do komentarza
MaChO Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Rozwiązany. Można zamknąć. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 MaChO, proszę przedstaw co zrobiłeś i logi jednak dostarcz (była mowa o searchweb.com). Odnośnik do komentarza
MaChO Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Usunąłem stary profil Mozilli. Następnie: Program DelFix: Uruchom jako administrator.Zaznacz opcje: Remove disinfection tools Create registry backup Purge system restore Kliknij Run i przedstaw raport po działaniu programu.Delfix powinien posprzątać po wszystkim. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 MaChO. podtrzymuję, byś mi zaprezentował raporty z FRST. A użycia DelFix nie za bardzo rozumiem, to jest narzędzie do usuwania narzędzi logów i określonych skanerów, jeśli były użyte. . Odnośnik do komentarza
MaChO Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Kolego, po co Ci raporty skoro problem został rozwiązany? Możesz zamknąć temat. Problem rozwiązałem usuwając stary problem. Nie będę wstawiał logów skoro to bezcelowe. Jeśli regulamin został przeze mnie załamany, daj mi punkty ostrzeżeń i przestań napierać. Logi Ci niepotrzebne. Bo do czego? Przestań już. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Kolego = Koleżanko. A wstawienie raportów nie jest bezcelowe, służy sprawdzeniu systemu czy nic się gdzieś nie plącze (piję do poprzedniego usuwania searchweb.com). Tu się nic nie załatwia "na oko" wg metody przez Ciebie narzuconej, bo to jest tylko zgadywanie a nie precyzyjna diagnostyka i można sobie błądzić. Ale, skoro nawet użytkownikowi nie zależy na sprawdzeniu systemu, temat zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi