Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Problem z niektórymi programami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam następujący problem: Niektóre programy w ogóle nie chcą się włączyć lecz powstaje proces którego nie idzie zabić; Między innymi Eset, OTL i Comodo zawiesza się przy próbie odpalenia; Komputer nie da się wyłączyć samodzielnie. 
Ogólnie komputer chodzi normalnie lecz są problemy z niektórymi programami, przeleciałem już komputer Mbam i Skanerem Online bo Eset zawiesza się przy próbie skanowania.

OTL nie dało się odpalić nawet przy pomocy OTH (zawiesza się po wciśnięciu skanuj) dlatego wklejam logi z DDS

dds.txtPobieranie informacji ...

attach.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Oznak infekcji brak, programy skanujące uruchomiły się bez problemu w Trybie awaryjnym, toteż podtrzymuję, iż należy sprawdzić COMODO Internet Security, zwłaszcza iż niedawno aktualizował się. A ten ESET jest crackowany.

PS. Używałeś ComboFix. Na ten temat: KLIK. Przedstaw raport C:\ComboFix.txt, który jest na dysku. Dodatkowo także raporty z katalogu C:\AdwCleaner, który także był używany.

Usuń sobie też puste / szczątkowe wpisy. Otwórz Notatnik i wklej w nim:

StartMenuInternet: IEXPLORE.EXE - C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe
BHO: No Name - {11111111-1111-1111-1111-110411851159} - No File
FF DefaultSearchEngine: user_pref("browser.search.defaultenginename", "");
FF SelectedSearchEngine: user_pref("browser.search.selectedEngine", "");
FF Plugin-x32: @esn/esnlaunch,version=1.116.0 - C:\Program Files (x86)\Battlelog Web Plugins\1.116.0\npesnlaunch.dll No File
FF Plugin-x32: @gamersfirst.com/LiveLauncher - C:\Program Files (x86)\GamersFirst\LIVE!\nplivelauncher.dll No File
FF Plugin-x32: @live.heroesandgenerals.com/npretox - E:\Heroes & Generals\live\npretoxlive.dll No File
S3 catchme; \??\C:\ComboFix\catchme.sys [X]
S3 EagleX64; \??\C:\Windows\system32\drivers\EagleX64.sys [X]
S3 usj; \??\E:\EdenEternal\avital\ussjcs64.sys [X]
S3 vtany; \??\C:\Windows\vtany.sys [X]
S3 X6va008; \??\C:\Windows\SysWOW64\Drivers\X6va008 [X]
S3 xhunter1; \??\C:\Windows\xhunter1.sys [X]
C:\Users\SpeeD\AppData\Local\Temp\*.exe
C:\Users\SpeeD\AppData\Roaming\Bitcoin
C:\Users\SpeeD\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\AppsHat
C:\Windows\SysWOW64\sqlite3.dll
Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\AppsHat" /f
Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\dtmcfg" /f
Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\Sweetpacks Communicator" /f
Reg: reg add "HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /v DefaultScope /t REG_SZ /d {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} /f
Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f
Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f
Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Przedstaw wynikowy fixlog.txt.

.

Tak, był używany combofix jeszcze zanim trafiłem na to forum. Wiem że lepiej nie używać go bez nadzoru, lecz zawsze pomagał gdy wszystko inne zawodziło.

Zaraz pokombinuje z Comodo i dam znać co z tego wyszło.

A o to logi:

Fixlog.txtPobieranie informacji ...

ComboFix.txtPobieranie informacji ...

AdwCleanerR0.txtPobieranie informacji ...

AdwCleanerR1.txtPobieranie informacji ...

AdwCleanerS0.txtPobieranie informacji ...

AdwCleanerS1.txtPobieranie informacji ...

Odinstalowanie Comodo rozwiązało problem. Nie będę na razie nic innego instalować, mam nadzieje ze zapora systemowa i Eset dadzą rade :)

A ComboFixa użyłem bo myślałem że pomoże to rozwiązać problem, wcześniej próbowałem innych możliwości. Następnym razem napisze od razu na forum. Dziękuje za pomoc, temat można zamknąć :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...