nildenosai Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 aktualnie nie mam za bardzo czasu na zabawy z laptopem, kończe pisać licencjat, do tego sesja. przywrócę system po "gorącym okresie" i odezwe sie ponownie edit________________________________________wrzucam summary po przywróceniu systemu do ustawień fabrycznych. jak widać grafika zaczela chodzic na normalnych obrotach, pol godziny bez zawieszki, jakiś sukces jest podkrecenie ramu w biosie mogłoby przynieść jakiś efekt oprócz spalenia kości? edit2 ________________________________________ no i sie zawiesił Odnośnik do komentarza
nildenosai Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 obniżyłem MSI Afterburner'em taktowanie zegarów grafiki dedykowanej. komputer przestał się zawieszać. może to coś z napięciem? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 A co widać w System Summary po prawej na dole Memory? 50 MHz czy 667 MHz? Obowiązkowo zaktualizuj system - instalacja SP1 + wszystkie poprawki po. Odnośnik do komentarza
nildenosai Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 ok, już aktualizuję.wrzucam summary Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Czy problem nadal występuje? Odnośnik do komentarza
nildenosai Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 na obniżonym taktowaniu nie występuje. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 To czemu w poscie 29 jest 533, czyli tak jak było na początku? Odnośnik do komentarza
nildenosai Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 mówimy teraz o pamięci, tak? gdzie na początku,? nie widzę. nie wiem o co chodzi, w taktowaniu pamięci nie grzebałem tylko przy karcie dedykowanej. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Screen 26 i 29. Na 26 jest niby obnizony, potem wstawiles kolejnego screena, na ktorym jest standardowy zegar. Moje pytanie czy to mialo prezentowac aktualny stan rzeczy czy jak? Zreszta, niewazne. Powodzonka. Odnośnik do komentarza
nildenosai Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 możliwe ze wszystkiemu winien jest zasilacz od laptopa? grając na baterii nie zawiesza sieedit. zmiana zasilacza na nowy nie pomogłamogę jakoś zmienić napięcie pobierane przez laptopa? MSI Afterburner nie pozwala Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wywal skutecznie dopalacz MSI Afterburner. Daruj sobie OC dla grania na lapku. To nieporozumienie. Odnośnik do komentarza
nildenosai Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wywal skutecznie dopalacz MSI Afterburner. Daruj sobie OC dla grania na lapku. To nieporozumienie. nie zainstalowałem go do OC tylko do zmniejszenia taktowania oraz napięcia, którego nie wiem czemu nie mogę zmienić Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Odinstaluj ten soft na próbę. Odnośnik do komentarza
nildenosai Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 usunięcie afterburnera nie pomogło wymieniłem dysk na nowy, nie pomogło Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Pokaż aktualny System Summary z dedykowaną kartą. Odnośnik do komentarza
nildenosai Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 zauważyłem że przy niektórych grach, np. counter strike: global offensive, world of tanks, (jak i prostszych w 2D - mark of the ninja) nie zawiesza się, pomyślałem że może nie dźwiga tylko wymagających gier, więc zainstalowałem coś starszego - command & conquer generals z 2002 roku, jednak od razu po odpaleniu sie zawiesił, to samo z warcraft 3 (2003 rok)edit. wyłączenie karty dźwiękowej nie pomogło, myślałem że może sterownik dźwięku coś psuje. w serwisie sprawdzali GPU i mówili że wszystko jest ok. edit2. dołączam aktualne summary edit3. testy occt cpu i power supply wychodzą ok, ale kiedy chciałem zrobić test GPU, ekran robi się czarny zaraz po odpaleniu testu Odnośnik do komentarza
nildenosai Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 zrobiłem test furmark, temperatura doszła do max 70 stopni, żadnych problemów podczas testu.może to jednak software? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 System Summary pokazuje problem z dyskiem. Pokaż SMART z Crystala. Odnośnik do komentarza
nildenosai Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Sam widzisz, że nie jest dobrze (komunikaty). Do tego dochodzi 3375 zarejestrowanych wstrząsów (BF) oraz 6 błędów komunikacji (C7) - montaż dysku w lapku. Możesz próbować go naprawiać ale to wiąże się z utratą wszystkiego co jest na dysku. Czy efekt będzie pozytywny - nie wiem. Musisz coś zdecydować. Odnośnik do komentarza
nildenosai Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 mam gwarancje na ten dysk, więc chyba znów odniosę laptopa do serwisu. a co by mi Pan polecił zrobić? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Próbuj skoro tak. Nie wiem czy Ci to uznają. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi