kazkus Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Witam Niedawno używałem partition magic. Potem przy uruchamianiu systemu pojawia się taki komunikatxmnt2002-program not found-skipping AUTOCHECK na niebieskim tle. Znalazłem radę po polsku na stronie http://forum.programosy.pl/xmnt2002-program-not-found-skipping-autocheck-vt85151.html?highlight= Usunąłem "xmnt2002" z klucza Po restarcie pojawił się nowy komunikat: \systemRoot\windows\system32\AutoChk.exe.program not found - skipping autocheck. Da radę jeszcze coś z tym zrobić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Zaprezentuj raport z FRST (tylko główny, dwa pozostałe nie są wymagane) jak wartość BootExecute się prezentuje obecnie. Odnośnik do komentarza
kazkus Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Chyba dobrze zrobiłem? FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Wpis BootExecute nie jest widzialny na ustawieniu filtrującym. Poproszę o skan innego typu. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Reg: reg query "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager" File: C:\Windows\system32\AutoChk.exe Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Przedstaw wynikowy fixlog.txt. PS. Przy okazji, w poprzednim temacie wspominałeś o deinstalacji IPv6. W obecnym raporcie IPv6 jest nadal w systemie, zostało przywrócone? . Odnośnik do komentarza
kazkus Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Ok. co do IPv6 robiłem zgodnie z instr.nie wiem co schrzaniłem.Mam sprawdzić jeszcze raz? Zrobiłem : Start > Uruchom > cmd, wpisałem komendę ipv6 uninstall wyskoczyło coś takiego: zazanaczyłem i skopiowałem. Fixlog.txt ipv6.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Usunąłem "xmnt2002" z klucza Co Ty właściwie usunąłeś? Obecnie w ogóle nie ma wartości BootExecute. Uzupełnij ją. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Reg: reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager" /v BootExecute /t REG_EXPAND_SZ /d "autocheck autochk *" /f Reboot: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. System zostanie zresetowany. Przedstaw wynikowy fixlog.txt oraz wypowiedz się czy w trakcie startu systemu znów wyskoczył błąd. Zrobiłem : Start > Uruchom > cmd, wpisałem komendę ipv6 uninstall wyskoczyło coś takiego: zazanaczyłem i skopiowałem. Zła komenda, zabrakło literki: ipv6 uninstall . Odnośnik do komentarza
kazkus Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Fakt nie wiem co zrobiłem, ale wiem że jest wszystko ok. Brak komunikatu przy starcie systemu, ipv6 usunięty.Dzięki dzięki.Tata Czarnecki miał całkowicie rację. Jesteś wspaniałym fachowcem.Jeszcze raz dziękuję Jedynie co to dalej nie mogę otworzyć uTorrenta, małe piwo. Jeżeli mogę prosić o radę jaki antywirus nie zajmujący dużo procesora, a w miare bezpieczny. Pozdrawiam Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Akcja pomyślnie wykonana, błąd ustąpił, toteż możesz kończyć: 1. Jeszcze drobne puste wpisy do usunięcia. Do FRST załaduj skrypt o postaci: HKLM\...\Run: [RegistryMechanic] => [X] S3 EagleXNt; \??\C:\WINDOWS\system32\drivers\EagleXNt.sys [X] 2. Usuń używane narzędzia z folderu C:\Documents and Settings\Administrator\Pulpit\Diagnostyka i popraw ponownie znanym Ci już DelFixem. Temat rozwiązany. Zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi