wiarus Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Nowy jestem, witam i pozdrawiam wszystkich, Nie mogę użyć TFC, bo o ile mogę go pobrać to nic poza tym. Znika zaraz po ściągnięciu. Tak po prostu 1-2sek i już go nie ma. Nawet nie zdąże kliknąć w ikonę.. Pobierałem z różnych źródeł strona domowa i inne. Zawsze to samo. Co może być powodem? Mam Win7 Home Premium 64bit Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Czy na pewno nie użyłeś jednego z tych: Sprzątanie w OTL lub narzędzia DelFix? Odnośnik do komentarza
wiarus Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Witaj Picasso, Nie,nie używałem. Dodam tylko,że nie mam żadnych problemów z pobieraniem innych programów czy też aplikacji. Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Może Twój system AV jest tak skonfigurowany, aby usuwać wszystko co rozpozna jako zagrożenie. Odnośnik do komentarza
wiarus Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Korzystam z Microsoft Security Essentials. Ustawienia podstawowe, bez żadnych zmian. Nie mam żadnych powiadomień o zagrożeniu(ach), z tego AV jak i innych programów zabezpieczajacych. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Zaprezentuj raporty z FRST. Odnośnik do komentarza
wiarus Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Log: Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Tu jednak antywirus budzi podejrzenia, a konkretnie uruchomiony w tle Kingsoft Antivirus 2012 (notabene: stara edycja). Tutaj wyciąg z herdprotect.com, iż aplikacja może omyłkowo wykrywać TFC jako "Win32.HeurC.KVM099.a.(kcloud)": KLIK. Wstrzymaj osłony tego antywirusa i ponów próbę pobierania TFC. Sprawdź też w dziennikach tego antywirusa czy aby nie ma czegoś na temat usuwania TFC.exe. PS. A usunięciem drobnych pustych wpisów zajmę się potem, bo to na razie nie gra roli w temacie przewodnim. Odnośnik do komentarza
wiarus Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 W 100% miałaś rację. Zmiany w ustawieniach tegoAV nic nie dały. King skończył swój żywot w koszu. TFC pobrałem bez problemu i oczywiście nie omieszkałem od razu skorzystać. A co, wreszcie. Dodaję nowe wieści z FRST Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Wykonaj te drobnostki, o których wcześniej mówiłam: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: SearchScopes: HKCU - {DE8CF463-49BB-49C8-A447-8DC6F447BF6E} URL = CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction S0 mjvhhu; No ImagePath S0 sjzgxw; No ImagePath Task: {F5B4FCDF-044A-448B-AB9F-28149A99C3DA} - \Driver Booster SkipUAC (SYSTEM) No Task File HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\CleanHlp => ""="Driver" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\CleanHlp.sys => ""="Driver" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\CleanHlp => ""="Driver" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\CleanHlp.sys => ""="Driver" AlternateDataStreams: C:\ProgramData\Temp:C0E2810A AlternateDataStreams: C:\ProgramData\Temp:EBC2DB92 Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Przedstaw wynikowy fixlog.txt. 2. Poniższy błąd w Dzienniku zdarzeń zlikwiduje narzędzie Fix-it: KLIK. Application errors: ================== Error: (05/05/2014 11:03:40 PM) (Source: WinMgmt) (User: ) Description: //./root/CIMV2SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 990x80041003 . Odnośnik do komentarza
wiarus Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Serwus Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Skrypt wykonany, o nowe logi nie prosiłam (usuwam), gdyż nie wnoszą nic do sprawy. Możesz usunąć używane narzędzia za pomocą DelFix. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi