Hajasz Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Witam. Jako, że nauczony wieloma sprawami nie trzymam dokumentów na domyślnej partycji C to zawsze pierwsze co robię to przenoszę ja na inną partycję aby w przypadku formaty czy innych przyczyn losowych nie zostały utracone. O ile w Windows XP nie miałem z tym problemów o tyle nie wiem jak to się robi w Windows 7. Chcę przenieść na partycję D całą zawarość katalogu "User", który jest na pulpicie a w nim są przechowywane moje dokumenty, ulubione, zapisane gry, obrazy, muzyka itp. Jedym słowem aby domyślną lokalizacją była partycja D i tam było wszystko zapisywane. Jak to się robi w Windows 7 ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Chcę przenieść na partycję D całą zawarość katalogu "User", który jest na pulpicie a w nim są przechowywane moje dokumenty, ulubione, zapisane gry, obrazy, muzyka itp. Jeśli mówisz o obiekcie tego rodzaju (równy nazwie konta): To jest tylko wirtualny skrót do ścieżki C:\Users\Twoje konto. Wchodzisz tam, klikasz prawym na wybrane foldery (np. Moje dokumenty, Moja muzyka, Pobrane...) > Właściwości > Lokalizacja > Przenieś. Nie wszystkie foldery udostępniają tę opcję. Tzn. ukryty folder AppData nie podlega tej metodzie migracji. . Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Dzięki Picasso za jasną odpowiedź. Właśnie czytałem na necie o tym i tyle zdań ile odpowiedzi. Pytanie jeszcze takie czy po przeniesieniu tych kilku folderów na inną partycję będą one nadal widoczne po wejściu w owy skrót na pulpicie ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi