Pareol Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Cześć, Dziś zaktualizował mi się Firefox z wersji 28 na 29 z tym "ustrojstwem" Australis. Niestety, górne paski z menu i zakładkami wyglądają bardzo chaotycznie (wszystko powpychane jakoś razem). Pasek URL i pasek wyszukiwarek zminimalizowały się tak, że ledwo je widać. Postanowiłem to zmienić i zainstalować dodatek Classic Theme Restorer, a resztę ustawić korzystając w menu z opcji "Dostosuj". Udało się tylko połowicznie, CTR pomógł, ale przeglądarka nie pamięta zmian z "Dostosuj" i po ponownym uruchomieniu znowu jest bałagan. Czy ktoś wie co zrobić, aby te zmiany były zapamiętane? Próbowałem porad ze strony Mozilli, niestety bezskutecznie. Swoją drogą, dziwi po co tak namieszali z tym wyglądem. Jednak lepsze jest wrogiem dobrego... Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 A tego próbowałeś? Preferences not saved 1. Porada Sprawdzić w katalogu profilu plik prefs.js czy nie został przestawiony na "Tylko do odczytu" jeśli tak jest należy zdjąć atrybut 2. Porada Zmienić prefs.js na prefs.jsOLD / restart / po ponownym uruchomieniu powinien zostać wygenerowany nowy plik prefs.js A ode mnie to przed tymi czynnościami utworzył bym kopię zapasową profilu narzędziem MozBackup Odnośnik do komentarza
Pareol Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Porada z linka niestety nie pomogła. Plik prefs.js nie miał atrybutu "tylko do odczytu", sprawdzone. Kopia MozBackup zrobiona, używam tego programu dość regularnie i przydał mi się już nie jeden raz. Udało mi się rozwiązać problem trochę inaczej (choć może to automatycznie zaimplementowało sugerowane stworzenie nowego pliku z ustawieniami). Otóż zainstalowałem następujące dodatki: A New Add-on Bar, Classic Bookmarks Button, The Addon Bar (restored), The Puzzle Piece, Toolbarmode. I teraz jest w porządku, Firefox pamięta wszystkie ustawienia. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi